Netherlands

Slachtoffers Nederlands-Indië herdacht in Tweede Kamer

In de hal van de Tweede Kamer zijn vrijdag de slachtoffers herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen in Nederlands-Indië. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib legden een krans bij de herdenkingsplaquette.

Arib sprak tijdens haar toespraak over het belang van herdenken. „We moeten de verhalen uit die donkere tijd levend houden en doorvertellen. Om de doden te eren, om de overlevenden recht te doen.” Zo blijven komende generaties bewust dat oorlog opnieuw kan gebeuren, aldus Arib.

Vanwege de coronamaatregelen waren er minder mensen aanwezig dan in eerdere jaren. Ieder jaar wordt op 14 augustus de capitulatie van Japan herdacht.

Zaterdag is de Nationale Herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag. Vanwege het coronavirus is deze dit jaar niet publiekelijk bij te wonen. Wel is deze te volgen via diverse livestreams.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet