Netherlands

Sinds 2013 niet zo laat in voorjaar zo koud

Foto: ANP

Sinds 2013 is het niet zo laat in het voorjaar zo koud geweest. In Wijk aan Zee (Noord-Holland) werd het -6,4 graden en in Deelen (Gelderland) -6,8 graden. Weerstation Twenthe (Overijssel) noteerde een temperatuur van -9,9 graden op klomphoogte. Dat meldt Weer.nl.

In 2013 was het nog een stuk kouder. Toen werd op 13 maart in het Limburgse Ell een temperatuur gemeten van -13,3 graden. Aan de grond zakte het kwik zelfs tot -17 graden.

Het kan in de periode vanaf 6 maart dus nog flink koud zijn. Voor 2013 kwam het meerdere keren tot (zeer) strenge vorst. In 2005 werd het bijvoorbeeld op 6 maart in Marknesse -15,1 graden en in 1971 noteerde weerstation Wageningen op 7 maart -18,7 graden. In 1899 was het is maart helemaal bijzonder laat koud. Op 24 maart werd toen -11,8 graden in De Bilt gemeten en -14,0 graden in Winterswijk, de meest late strenge vorst ooit.

De komende nachten wordt het een stuk minder koud, zo is de voorspelling. Er worden lagere minima verwacht, maar het blijft vriezen.

Football news:

Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven