Netherlands

Silvia van Barneveld open over echtscheiding en afkicken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Silvia van Barneveld (54) heeft geen makkelijk jaar achter de rug. Ze staat op het punt van scheiden met dartlegende Raymond van Barneveld (52), ze werd overvallen in haar eigen huis én ze zat meerdere keren in een afkickkliniek vanwege haar alcoholverslaving. Aan de Telegraaf doet ze haar verhaal.

"Mijn leven stond in het teken van hem"

Allereerst is er de huwelijkscrisis met 'haar' Raymond. "Ik was ervan overtuigd dat mijn leven voorbij zou zijn zonder Raymond. Het ging al langer niet goed tussen hem en mij, maar we konden elkaar niet loslaten. Vooral ik niet. Ik klampte me aan hem vast in de hoop dat het goed zou komen tussen ons, terwijl ik diep in mijn hart wist dat het over was. Pas toen Julia, zijn nieuwe vriendin, in beeld kwam, werd ik gedwongen hem te laten gaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Silvia van Barneveld ontdekte vreemdgaan via media

Ze kijkt ondanks de breuk, die niet op een prettige manier verliep, terug op een mooie tijd met Raymond. Toch is er een bittere nasmaak. "Tijd voor mezelf had ik niet. (...) Raymond had alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen, maar ik stond stil. Mijn leven stond in het teken van hem."

Het ging fout toen het stel werd afgeperst. "Een jongen dreigde een sekstape van Raymond met een andere vrouw openbaar te maken. Raymond ontkende alles, maar ik wist niet meer wat ik moest geloven. Ik raakte zwaar verslaafd aan de drank."

Net toen het weer goed ging, kwam er een volgende klap. Silvia werd overvallen. In haar eigen huis. "Aan mijn haren trokken ze mij de trap af. Ze sloegen me en duwden een pistool tegen mijn hoofd", vertelt Silvia. Uiteindelijk weet ze via de voordeur te ontsnappen. De overval heeft een grote nasleep. "Alleen zijn durfde ik niet meer. Raymond wist zich totaal geen raad met mijn verdriet. Ik kon er met hem niet over praten en steun kreeg ik nauwelijks. We besloten een tijdje uit elkaar te gaan."

Silvia hoopte diep van binnen dat Raymond en zij weer bij elkaar zouden komen. Maar dat bleek al snel valse hoop, toen ze een video op tv zag van Julia, de nieuwe vriendin van haar man. "Ik kon gewoon niet geloven wat ik zag. (...) Meteen greep ik weer naar de drank. Dagenlang liet ik mezelf vollopen om maar niets te hoeven voelen." Dat leidde uiteindelijk tot een nieuw bezoek aan de afkickkliniek.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Silvia van Barneveld reageert op echtscheiding

Ondanks de zware periode, ziet Silvia het leven nu weer positiever in. Ze heeft haar geluk gevonden in de kerk. "Daar kwam zo’n enorme rust over mij heen. Alsof ik eindelijk weer kon zijn wie ik altijd was geweest." Ze is nu zo ver dat ze Raymond kan vergeven. "Dat meen ik oprecht. Ik heb mezelf jarenlang weggecijferd, nu is het mijn tijd."

Football news:

Wat voor keeper heeft Chelsea genomen? Edouard Mendy was 6 jaar geleden werkloos, onder de indruk van de Tsjechen en zal Kepu
Solskjaer op Manchester United tekende alleen van de Beek: je toont geen respect voor Donny, hij is een topspeler
Milan wil striker Bude-Glimt Hauge tekenen. Hij scoorde ze in de Europa League op donderdag
Rivaldo: Barcelona zal niet gemakkelijk zijn zonder de doelen van Suarez
Munir uit Sevilla werd door de FIFA gedwongen de regels te herschrijven. Nu kunnen spelers het nationale team veranderen
Lampard zal met Kepa en Caballero praten na het tekenen van Mendy.Chelsea manager Frank Lampard deelde zijn gedachten na de overplaatsing van Rennes Keeper Edouard Mendy. Ik heb Cap nog niet gesproken. Toen de overdracht officieel werd aangekondigd, waren we aan het trainen. Ik heb Kepu nog niet gezien, maar Ik zal met hem en Willy Caballero praten in de komende 24 uur. Ik ben erg open met beide. Voor keepers is dit BELANGRIJK, ze hebben een eigen vakbond op het terrein van de opleiding vanwege de aard van hun werk. Er is nu een goede concurrentie [in deze positie], en zo gaan we vooruit
Een documentaire over Varane genomineerd voor de prijs van het Rotterdamse sportfilm festival