Netherlands

‘Shoppende bots groeiend probleem e-commerce’

-

Sniper bots of shopping bots kapen steeds vaker de exclusieve en slecht verkrijgbare items weg van voor de neuzen van gewone kopers. De boteigenaren verkopen hun buiten tegen forse winsten op handelssites.

In de afgelopen weken zijn daar met name diegenen de dupe van geworden die een Xbox Series X, PS5 of Nvidia 3080-kaart wilden kopen. Geautomatiseerde shoppers bezoeken winkels op de seconde dat het beoogde item nieuw in de schappen ligt en kopen ze in bulk op. Vervolgens, zo zag de BBC, liggen ze voor de dubbelverkoopprijs op eBay of een andere handelssite.

Softwarebedrijf Netacea uit Engeland is gespecialiseerd in het bestrijden van dit soort sniper of shopping bots. Het bedrijf constateert dat botshoppen steeds vaker gebeurt. Meestal gaat het om specifieke producten waarbij schaarste is in het aanbod. Dat kunnen verzamelobjecten uit speelfilms, bepaalde soort speelgoed, elektronica, kunst, maar ook sneakers.

Sniping software bestaat al jaren, maar volgens de BBC is het pas goed tot wasdom gekomen op de e-commercemarkt voor zeldzame trainingsschoenen. Bots zijn ook al jaren onderdeel van de e-commercewereld. Vaak bezoeken de digitale vazallen webwinkels met hoge regelmaat om prijs- en productinformatie te inventariseren, ook wel: scrapen.

Foto: sezaun (cc)

Football news:

Dzeko ontkende West Ham. Striker wil Roma verlaten in de winter
Milan wil in de zomer Porto-middenvelder Otavio gratis tekenen. Milaan wil Porto-middenvelder Otavio tekenen, die aan het eind van het seizoen een gratis agent kan worden. De Rossoneri zijn in gesprek met de agent van de 25-jarige Braziliaan
Manchester United mag Lingard lenen aan West Ham
Mourinho op de dubbele Ntombela: hij is erg creatief. Een van degenen die weet hoe het spel te scherpen
Atalanta en Sevilla zijn het eens geworden over de overdracht van Gomez. De middenvelder vliegt naar Spanje op dinsdag
Laporta op Messi bij PSG: ik las dat ze verliezen hebben. We moeten bespreken welke deals ze kunnen betalen
PSG bood Ramos een contract aan voor 45 miljoen euro voor 3 jaar (Onda Cero)