Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Scorende Kökçü helpt Turkije aan zwaarbevochten zege op Armenië in EK-kwalificatie

Door onze sportredactie

Mede dankzij een doelpunt van Orkun Kükçü heeft Turkije zaterdag met 1-2 gewonnen van Armenië. De aanvoerder van Feyenoord zorgde in het EK-kwalificatieduel voor de 1-1.

De 22-jarige Kökcu haalde in de 34e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit en nam zo de gelijkmaker voor zijn rekening. Door een eigen doelpunt van Ozan Kabak was het in de tiende minuut 1-0 voor de thuisploeg geworden.

Turkije, dat eind vorig jaar ontbrak op het EK in Qatar, had het lastig met Armenië. De Aremeniërs misten echter te veel kansen, waardoor de Turken overeind bleven. Galatasaray-aanvaller Kerem Aktürkoglu bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand.

Voor Turkije en Armenië was het de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks. In dezelfde poule D staat later op zaterdagavond Kroatië-Wales op het programma. Letland is het vijfde land in de groep.

In groep I was Zwitserland mede dankzij een hattrick van Renato Steffen met 0-5 te sterk voor Belarus. Israël-Kosovo eindigde in dezelfde poule in 1-1. Eerder op de dag won Schotland in poule A met 3-0 van Cyprus.