Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Schulting pakt voor vierde keer in wereldbekerseizoen goud op 1.000 meter

Door onze sportredactie

Suzanne Schulting heeft zaterdag in het Duitse Dresden voor de vierde keer dit wereldbekerseizoen goud gepakt op de 1.000 meter. Daarmee zorgde de 25-jarige shorttrackster voor de enige Nederlandse medaille van de dag.

Schulting streed met de Belgische Hanne Desmet en Chutong Zhang om de eerste plek. Desmet moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver, voor de Chinese Zhang.

Voor Schulting was het al haar zevende gouden medaille van het seizoen. Daarmee is de meervoudig olympische kampioene bezig aan haar beste wereldbekerseizoen uit haar loopbaan.

Schulting bouwde haar riante voorsprong in het algemene klassement daarmee verder uit. Volgende week is nog één wereldbekerweekend, in Dordrecht.

Jens van 't Wout lag op de 1.500 meter ook op koers voor een medaille, maar vlak voor de finish kwam hij vanuit derde positie ten val. Het goud leek sowieso al niet meer haalbaar voor de hoogst geklasseerde Nederlander in het klassement. Dat ging naar Lee June-seo uit Zuid-Korea. Friso Emons werd vierde.

Lees meer over:

Shorttrack Suzanne Schulting