Netherlands

Schrijfster en dichteres Mischa de Vreede overleden

Schijfster en dichteres Mischa de Vreede is overleden. Dat meldt haar zoon, Tobias Oudejans. Ze was 83 jaar en stierf dinsdag in Amsterdam. De Vreede was al langere tijd ziek.

Mischa de Vreede schreef (kinder)boeken, gedichten en artikelen voor verschillende tijdschriften, waaronder Vrij Nederland en, vorig jaar nog, De Groene. Verder maakte ze recensies over kinderboeken en televisie voor het toenmalige Handelsblad.

De auteur werd geboren in het vroegere Nederlands-Indië, als dochter van een dominee en een onderwijzeres. Haar Indische achtergrond speelde veelvuldig een rol in haar werk, bij voorbeeld in Waar ik mee leef (1995) en Kind in kamp (1961), over haar internering in een Japans kamp op Sumatra en de verwerking van de ervaringen daar.

In 1959, al in het jaar van haar eerste dichtbundel, kreeg ze de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam voor het gedicht Een jong meisje droomt. Haar laatste bundel verscheen in 2001 en heet Zeestenen.

Haar laatste roman was Heilige Dagen uit 2007.

Football news:

De Oostenrijkse LASK werd ontdaan van 6 punten voor het starten van contact training van te voren
De Premier League keert terug op 17 juni! Dit is een compromis: de League wilde eerder terug, de clubs-zelfs later
Delaney op Sancho: hij heeft alles te gaan voor de top 5 beste spelers in de wereld
Jack moet 80 miljoen pond waard zijn, gezien het bedrag van Maguire ' s transfer
Serie A wordt hervat op 20 juni. De Italiaanse beker HERSTART is gepland voor 13 en 17 juni
La Liga speelt 32 dagen achter elkaar (Ja!). Clubs worden beloofd een minimum van 72 uur tussen de wedstrijden, en spelers zijn al gewond
De Premier League publiceerde het formaat van het wedstrijdschema