Netherlands

Schokkend, dapper en herkenbaar: reacties op interview Meghan en Harry

Britse media zijn eensgezind: het interview van Meghan Markle en de Britse prins Harry was een bombshell. De voormalige leden van het Britse koningshuis leggen een bom onder Buckingham Palace, stellen zowel tabloids als kwaliteitsmedia.

Tientallen miljoenen kijkers hoorden in het twee uur durende interview Markle vertellen over haar aantijgingen van racisme door het koninklijk huis, de slechte relatie met haar schoonfamilie en haar geestelijke gezondheid.

Bekijk hier de belangrijkste fragmenten van het interview terug:

"Dit was een vernietigend interview, een klap voor het instituut", analyseert koninklijk huis-verslaggever Jonny Dymond van de BBC.

Hij zegt dat niet duidelijk is of en hoe het koningshuis zal reageren. "Veel onthullingen zijn zo persoonlijk dat een reactie onwaarschijnlijk lijkt." Zo omschreef prins Harry zijn broer en vader als 'gevangenen' en vertelde zijn vrouw dat haar herhaaldelijke verzoek om psychische hulp werd afgewezen.

Britse minister reageert

De Britse minister voor Familiezaken heeft als eerste kabinetslid gereageerd op het interview. In gesprek met Sky News stelt Vicky Ford dat "er absoluut geen ruimte voor racisme in onze samenleving hoort te zijn". Ze zei wel het interview niet te hebben gezien.

De schaduwminister van Onderwijs, Labourpoliticus Kate Green, noemt de aantijgingen "zeer verontrustend en shockerend".

De Nieuw-Zeelandse premier Ardern, die bevriend is met Markle, wilde niet uitgebreid ingaan op vragen van journalisten over het interview. "Dit behoeft geen commentaar van iemand anders, dit zijn dingen waar ik een op een over praat."

Steun van Serena Williams

Verschillende prominente artiesten en sporters spreken op sociale media hun steun uit voor het koppel. Tennisster Serena Williams schrijft op Twitter dat Markle "haar leert wat het betekent om dapper te zijn". Ze herkent het seksisme en racisme, schrijft ze:

Schrijver en presentator James O'Brien zegt dat het interview een groot deel van de Britse samenleving een enorme spiegel voorhoudt.

Dichteres Amanda Gorman, die bekendheid verwierf met haar optreden bij de inauguratie van de Amerikaanse president Biden, zegt dat Markle dé kans was voor het koningshuis om te veranderen:

Football news:

Juve besloot Rabiot en Ramsey te verkopen. De club wil Chalhanoglu tekenen en Locatelli
Neymar op de viering voor Kimmich: ik heb niet geprobeerd om hem te provoceren. Het is het lot. Hij zei dat Bayern zijn al in de halve finale
Neymar, Mbappe en Paredes zijn PSG ' s belangrijkste spelers tegen Bayern München. Pochettino hield rekening met de fouten van de eerste wedstrijd
Het hoofd van Borussia over Stad: ze besteedden een miljard euro aan spelers in 5 jaar. Wie zou dat anders doen? Pep moet andere clubs niet bekritiseren
Scheidsrechter Howard Webb en Bibiana Steinhaus huwde met voormalig Premier League scheidsrechter Howard Webb huwde met voormalig Bundesliga scheidsrechter Bibiana Steinhaus
Presnel Kimpembe: PSG hebben een ziel. De club stopt niet met groeien. Ik ben trots
Lothar Mattheus: Bayern denk aan Nagelsmann als opvolger van Flick