In de nacht van zaterdag op zondag hebben zich twee schietincidenten voorgedaan in Rotterdam. Niemand raakte gewond. Ook werden waarschuwingsschoten gelost in het Roel Langerakpark.

Rond 1.50 uur werd in de Rose-Spoorstraat geschoten op een auto. De inzittende bleef ongedeerd. Twee mannen zijn aangehouden.

Agenten kwamen ter plaatse nadat er een melding was gedaan van de schietpartij. In de nabijgelegen Schietloodstraat troffen de agenten twee mannen aan. Volgens de politie worden ze verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Getuigen worden opgeroepen zich te melden, ook zoekt de politie naar camerabeelden van het voorval.

Woning onder vuur

Rond 2.15 uur vond er nog een schietpartij plaats aan de Vuurplaat in Rotterdam. Daarbij werd een woning onder vuur genomen. Het pand werd meerdere keren geraakt en omwonenden hoorden knallen. Niemand raakte gewond. Volgens de politie zijn de dader of daders ervandoor gegaan. Voor de bewoners is slachtofferhulp ingeschakeld.

Waarschuwingsschoten gelost

Ook hebben agenten in de nacht van zaterdag op zondag waarschuwingsschoten gelost vanwege een verdacht groepje mensen in het Roel Langerakpark in Rotterdam. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen en is er niemand aangehouden.

Politiemannen gingen het park in na een melding over een schietpartij, maar die bleek niet te hebben plaatsgevonden. In het park waren diverse groepen aanwezig die werden gecontroleerd en weggestuurd. Een groepje aanwezigen wilde niet luisteren en gedroeg zich volgens de politie zo verdacht dat agenten zich genoodzaakt voelden waarschuwingsschoten te lossen.