Netherlands

Scheurtje in pees voorkomt topprestatie Jeffrey op WK voor sterke mannen

Jeffrey Laterveer en Joey Henraath (foto: Tonnie Vossen)
Jeffrey Laterveer en Joey Henraath (foto: Tonnie Vossen)

Een plekje in de top tien zat er volgens hem 'honderd procent in', maar het debuut van Jeffrey Laterveer op het WK voor sterke mannen in Oekraïne eindigde zaterdag in een deceptie. De Roosendaler moest namelijk geblesseerd opgeven.

"Het was gewoon zwaar", vertelde Jeffrey zondagochtend in het Omroep Brabant-radioprogramma Weekend. "De omstandigheden waren zwaar. Het was 35 graden en het reizen had ik flink onderschat. Het kostte me 28 uur om bij het hotel aan te komen. Niets ten nadele van die andere deelnemers, overigens. Hier tref je echt de top, beter ga je ze niet vinden in de wereld."

Pees
Jeffrey werd uiteindelijk genekt door een pees in zijn biceps. "Waarschijnlijk zit hier een heel klein scheurtje in of is die verrekt. Niks ernstigs, maar de dokteren raadden me toch aan te stoppen bij het laatste onderdeel, om eventuele ernstige schade te voorkomen."

Toch kijkt hij met trots terug op het WK. Met name naar zijn prestatie op het onderdeel 'farmers walk'. "Dan moet je met twee gewichten van 130 kilo een parcours afleggen van twintig meter en dan twintig meter terugrennen. Meer dan de helft van de deelnemers liep dit niet eens uit, maar ik wel! Dat was een mooi moment, waarop ik echt goed scoorde."

Heel mooi wereldje
Volgend jaar wil Jeffrey opnieuw deelnemen aan de wedstrijd om de titel 'Sterkste man van de Wereld'. "Ja, ik kom terug", benadrukt hij. "Ik heb hier heel veel leuke mensen ontmoet. Het is heel mooi wereldje, waarin iedereen elkaar support."

Hard trainen en veel eten om boven de 100 kilo te blijven, ‘sterke man’ Jeffrey doet het met trots

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...

Football news:

Juventus staat 10 punten achter de kopgroep Napoli na 4 rondes van de Serie A
Tiago zal niet spelen voor Liverpool met Norwich en Brentford als gevolg van een kalf blessure
Oh, shit! En ze willen voor Juve spelen? Allegri zwoer na de wedstrijd met Milan
Watzke op Holand ' s vertrek: voor het begin van het seizoen zeiden ze dat Hij ons zeker zou verlaten, maar hij is nog steeds hier
Roy Keane: Tottenham was zo slecht tegen Chelsea dat ik het niet kon geloven. Spelers willen zich niet verdedigen
Ancelotti over het WK om de 2 jaar: laten we het elk jaar houden, want dit is het geval
Ronaldo verloor 288.000 euro als gevolg van de fraude van een reisbureau met de creditcards van de speler