Netherlands

Schandalig! Minister Van Ark verpakt afschalen ziekenhuiszorg als ‘nieuwe maatregelen voor beschikbaar houden acute zorg’

Door de snelle stijging van het aantal coronapatiënten komen ziekenhuizen in de knel. Er zal dus, vroeg of laat, zeer waarschijnlijk moeten worden afgeschaald. En we weten allemaal wat dat betekent. Maar in plaats van daar gewoon eerlijk over te zijn tuigt minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) liever een enorm lulverhaal op!

In plaats van het woordje ‘afschalen’ te gebruiken (want dat klinkt zo negatief) heeft propaganda- en marketingminister Van Ark het liever over “zorgen dat acute zorg en kritieke planbare zorg beschikbaar blijft”.

En in plaats van nou gewoon te erkennen dat afschalen betekent dat niet iedereen direct de hulp kan krijgen die men nodig heeft (en er dus misschien mensen zullen overlijden), zegt ze liever dat “de maatregelen waarborgen dat patiënten in alle regio’s in Nederland toegang tot dezelfde zorg hebben, van gelijke kwaliteit.” In de realiteit betekent dit gewoon dat die maatregelen, in het uiterste geval, waarborgen dat iedereen met dezelfde tekortkomingen zal worden geconfronteerd als ze aankloppen bij het ziekenhuis. Dat is de enige logische conclusie.

Je kunt dat ook zien aan de maatregelen die zijn afgesproken. Het LCSP bepaalt bijvoorbeeld hoeveel capaciteit er vrij moet worden gehouden voor COVID-patiënten, wat betekent dat andere patiënten straks mogelijk naast de pot piesen. En diverse zorgaanbieders en -verzekeraars gaan in beeld brengen welke zorg nog waar beschikbaar is (en dus ook welke straks niet meer beschikbaar is). Het bericht van de minister sluit daarna af met deze ‘geruststellende’ boodschap:

“De levering van acute zorg voor COVID- én niet-COVID-patiënten staat niet ter discussie. De inzet van de minister en van alle zorgverleners is erop gericht dat patiënten de best mogelijke zorg die zij nodig hebben ook blijven ontvangen.”

Als de ziekenhuizen dus straks overlopen en het ziekenhuispersoneel ziek thuiszit, waardoor de “best mogelijke zorg” is beperkt tot hooguit een doosje pijnstillers, dan houdt Van Ark dus in ieder geval haar woord. Goed ingedekt hoor! Oh, en de rest van niet-acuut zorgbehoevend Nederland heeft gewoon pech, maar dat is ook maar een detail.

Football news:

22 teams zullen deelnemen aan de FIFA Arab Cup. Het toernooi zal worden gehouden in 2021
Ronaldinho op Maradona: rust in vrede, mijn idool. Tovenaar van de tovenaars! Ronaldinho, voormalig speler van Barcelona en Brazilië, heeft zijn medeleven betuigd met de dood van de voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona. Gecondoleerd met Maradona ' s familie en iedereen die van dit Genie houdt. Mijn vriend, mijn idool, mijn tien - Dank u voor elk moment doorgebracht in uw gezelschap, of het nu lucifers of een eenvoudig diner. Onze gesprekken zijn altijd bijzonder geweest, en Ik zal alle momenten van vreugde koesteren op het veld dat ik u heb moeten bewonderen en hulde brengen aan uw grootheid. Je hebt me mijn hele carrière geïnspireerd. Het moment om je te ontmoeten is een van de beste in mijn leven. Ik was op het veld met mijn idool. Rust in vrede, mijn idool, ik hou van je... Tovenaar van de tovenaars! Voor altijd Ronaldinho schreef op Twitter. De wereld neemt afscheid van Maradona. Napoli hernoemde het stadion ter ere van hem, en de Britten vergaten de Hand of God en erkenden de grootheid van legenden
Voor het eerst in 17 jaar scoorde Liverpool geen doelpunt in een wedstrijd van de Champions League
Villas-Boas suggereerde dat ter nagedachtenis aan Maradona om het tiende nummer in alle teams terug te trekken
Vaticaan op Maradona: de paus herinnert zich hem in gebed en herinnert zich hun ontmoetingen met liefde
Flick ongeveer 3:1 met Salzburg: erg blij met de voorstelling van Bayern. Neuer-world-class goalkeeper-Bayern Coach Hans-Dieter flick somde de resultaten van de Champions League wedstrijd met Red bull Salzburg op
Tyson over Maradona: we werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend ... Voormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson reageerde op het nieuws van de dood van de legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona. De hand van God heeft ons verlaten. In 1986 wonnen we allebei onze eigen kampioenschappen. We werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend. Ik had veel respect voor hem. Hij zal zeer gemist worden twitterde Tyson. Maradona overleed op 25 November op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Gouden bad, Bengaalse tijgers en een stel Auto ' s. Tyson was de rijkste atleet ter wereld, maar slaagde erin bijna $ 700 miljoen uit te geven