Schalke 04 heeft zondag naar verluidt met Christian Gross zijn vierde trainer van het seizoen weggestuurd. Ook technisch directeur Jochen Schneider, teammanager Sascha Riether en conditietrainer Werner Leuthardt moeten na een spelersopstand vertrekken bij de hekkensluiter van de Bundesliga.

De club uit Gelsenkirchen heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar diverse Duitse media melden dat er opnieuw chaos is uitgebroken. Zaterdag ging Schalke met 5-1 onderuit tegen VfB Stuttgart. Met acht punten achterstand op de nummer voorlaatst is de situatie behoorlijk uitzichtloos.

Volgens Bild had Klaas-Jan Huntelaar samen met teamgenoten Sead Kolasinac en Shkodran Mustafi al voor de nederlaag in Stuttgart bij het bestuur aangedrongen op het ontslag van Gross. Huntelaar maakte in januari de overstap van Ajax naar Schalke om de ploeg te redden voor degradatie, maar door blessures speelde hij pas tien minuten voor de Duitse club.

De 66-jarige Gross werd pas in december door Schalke aangesteld. De club begon het seizoen met trainer David Wagner, die in september werd ontslagen. Zijn opvolger Manuel Baum werd drie maanden later op straat gezet, waarna Huub Stevens als interim-coach twee duels op de bank zat.

Schalke is sinds 1992 onafgebroken actief in de Bundesliga, maar dit seizoen stevent de ploeg rechtstreeks af op degradatie. De problemen beperken zich niet tot het sportieve vlak, want de schuldenlast van de club bedraagt ruim 200 miljoen euro.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Bundesliga