Netherlands

SC Heerenveen kan ook niet winnen van ADO: 2-2 (met spelersreacties)

SC Heerenveen wacht nog steeds op de eerste overwinning in dit kalenderjaar. De ploeg van Johnny Jansen bleef steken op 2-2 tegen het uiterst povere ADO Den Haag. Alen Halilovic wist 12 minuten voor tijd nog de gelijkmaker te scoren waardoor de Friezen een punt pakten.

Het leek lange tijd op een nederlaag uit te lopen voor Heerenveen. ADO legde eigenlijk geen enkele fatsoenlijke aanval op de mat, maar kwam in de eerste helft wel op een 0-2 voorsprong. Tweemaal stond John Goossens aan de basis met een vrije trap. Beide keren vanaf de rechterkant, net buiten het strafschopgebied.

Hands?

Bij de 0-1, waarbij doelman Filip Bednarek er niet goed uitzag, raakte Omar Bogle de bal als laatste. Met zijn arm weliswaar, maar de goal telde. De 0-2 kwam op naam van Rodney Kongolo, die er niet in slaagde de bal weg te werken en zijn eigen keeper passeerde.

Op slag van rust bood Joey Veerman de thuisploeg weer wat hoop: 1-2. Hij schoot raak van net buiten het strafschopgebied.

Rami Hajal, bij het begin van de tweede helft de vervanger van Kongolo, zorgde na rust voor het eerste gevaar. Hij schoot over. Mitchell van Bergen schoot vervolgens na een aardige actie van Chidera Ejuke recht op ADO-doelman Luuk Koopmans af.

Gouden wissel

Trainer Johnny Jansen bracht vervolgens Runar Espejord en Alen Halilovic binnen de lijnen. Zij vervingen respectievelijk Jens Odgaard en Hicham Faik.

Uiteindelijk was het Halilovic die Heerenveen op schitterende wijze op gelijke hoogte bracht. Hij lepelde de bal met links en veel gevoel in de kruising.

Verder dan een gelijkspel tegen de nummer voorlaatst van de eredivisie kwam de thuisploeg echter niet. Ook omdat Koopmans in de extra tijd nog in de weg lag bij een poging van Joey Veerman. Heerenveen heeft nu al acht wedstrijden op rij niet gewonnen.

Teruglezen | SC Heerenveen speelt gelijk tegen ADO Den Haag

Reacties