Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

SC Cambuur haalt Foor terug naar Eredivisie in jacht op lijfsbehoud

Door onze sportredactie

SC Cambuur heeft zich in de strijd om handhaving versterkt met Navarone Foor. De dertigjarige middenvelder keert daarmee na drie jaar terug in de Eredivisie.

Foor, die vorig jaar actief was voor het Letse Riga FC, is na Ben Rienstra de tweede ervaren kracht in twee dagen die tekent bij de degradatiekandidaat. Eerder was de middenvelder in Nederland actief voor NEC en Vitesse, waarmee hij in 2017 de KNVB-beker won.

In 2020 verruilde Foor de Arnhemmers voor Al Ittihad Kalba SC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna was de middenvelder twee jaar actief voor het Cyprotische Paphos FC voordat hij zich verbond aan Riga FC. Zijn contract bij SC Cambuur loopt eind dit seizoen af.

"We zijn op zoek naar spelers die weten wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau en dat koppelen aan kwaliteit", aldus technisch manager Foeke Booy van de laagvlieger. "Navarone is zo'n speler die dat ruimschoots heeft bewezen en daarnaast is hij topfit en dus direct inzetbaar."

SC Cambuur bekleedt na achttien speelrondes in de Eredivisie de zeventiende plaats. Donderdag boekte de formatie uit Leeuwarden een belangrijke 0-1-zege bij concurrent FC Groningen.

Lees meer over:

Eredivisie SC Cambuur Voetbal