Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Samsung blijft volgens onderzoek marktleider op Nederlandse smartphonemarkt

Samsung was in de eerste drie maanden van dit jaar in Nederland marktleider op smartphonegebied, blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Apple staat op de tweede plaats, maar heeft de afgelopen tijd aan terrein gewonnen.

Van alle Nederlanders in de leeftijd van zestien tot tachtig jaar laat 43 procent weten een Samsung-telefoon te hebben. Dat komt neer op ruim 5,6 miljoen toestellen. Het aandeel van mensen met een Samsung-smartphone is tussen het eerste kwartaal van 2018 en de eerste drie maanden van 2022 ongeveer gelijk gebleven.

Apple heeft een marktaandeel van 36 procent. Ongeveer 4,7 miljoen Nederlanders hebben een iPhone. In 2018 zei nog 30 procent een iPhone te hebben.

Ruim een op de drie Samsung-bezitters heeft een toestel uit de duurdere Galaxy S-serie. Van alle Samsung-gebruikers heeft 15 procent een recent model uit die reeks. Een Galaxy S-model van vier jaar of ouder wordt door 12 procent van alle Samsung-bezitters gebruikt, oftewel ruim 600.000 Nederlanders. Deze toestellen worden door Samsung niet meer ondersteund met software- en beveiligingsupdates. Verder blijkt dat een op de vijf Samsung-bezitters een model uit de Galaxy A5-serie gebruikt.

Sinds de introductie van de Samsung Galaxy S22 begin dit jaar biedt Samsung voor zijn duurdere toestellen een updategarantie van vier jaar. Tot voor kort was dit drie jaar.

Apple biedt momenteel nog ondersteuning voor alle modellen die zijn uitgebracht sinds 2015, waardoor 94 procent van alle iPhones die in Nederland in gebruik zijn nog door het bedrijf worden ondersteund. Van de iPhone-bezitters heeft 8 procent een model uit de recentste iPhone 13-serie en de helft gebruikt een model van minstens vier jaar oud.