Netherlands

‘Sabena-personeel wacht al 20 jaar op uitbetaling door bonden’

Foto: ANP

Twintig jaar na het faillissement van de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena staat nog steeds 1,85 miljoen euro geparkeerd in een sociaal fonds dat bestemd is voor voormalige werknemers. Het gaat om bijdragen die werden gestort door het toenmalige cabinepersoneel en nog steeds worden beheerd door de drie grote vakbonden, ACLVB, ACV en ACOD. Dat schrijven de Belgische kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en het Belang van Limburg.

Na het bankroet van Sabena, eind 2001, verloor het fonds zijn nut. Maar het bleef jaren onaangeroerd en raakte in de vergetelheid na het vertrek van twee van de drie vakbonds­beheerders. De zaak kwam vorig jaar aan het rollen nadat ex-medewerkers zich hadden gemobiliseerd op sociale media. Zij hebben nu ook een advocaat ingeschakeld en vragen om snelle uitbetaling van het fonds.

Ook de bonden zeggen er nu snel werk van te maken, maar willen eerst belangrijke (juridische) vragen beantwoord zien. Tot dan blijft het geld onder toezicht van de curator, die tot op vandaag het faillissement afhandelt.

Football news:

Van Gaal op zijn benoeming bij het Nederlands elftal: Nederlands voetbal is mij altijd na aan het hart gegaan
Bayern en Kimmich zijn dicht bij een contract tot 2026. Alleen Lewandowski krijgt meer Jozua
Medaille stand van de Olympische Spelen-2020: de Britten nog steeds verslaan Rusland, en China vertraagd met goud
PSG zijn de laatste mensen die de Champions League winnaar willen zien. Het hoofd van de Raad van Commissarissen van Eintracht Frankfurt, Philip Holzer, sprak over de situatie op de transfermarkt
Ronaldo zal spelen tegen Barcelona in de Joan Gamper Cup
Calvin Phillips over knielen: een herinnering dat racisme heeft geen plaats in de samenleving
Monaco heeft AZ ' s topscorer Miron Boadu ondertekend