Netherlands

Russische politie schiet tiener dood wegens ‘terroristische daad’

Tatarstan Een 16-jarige jongen zou hebben geprobeerd een politiebureau in brand te steken en een agent hebben verwond. Een terroristische daad, aldus de autoriteiten.

De Russische politie heeft vrijdag een 16-jarige jongen doodgeschoten omdat hij een plaatselijk politiebureau in de autonome republiek Tatarstan in brand probeerde te steken en een agent verwondde met een mes. Dat hebben Russische autoriteiten vrijdag bekendgemaakt, melden internationale persbureaus. De autoriteiten zeggen uit te gaan van een terroristisch daad.

De tiener zou met een molotovcocktail hebben geprobeerd het politiebureau in de plaats Kukmor in brand te steken. Tijdens de arrestatiepoging die volgde, stak de 16-jarige een politieagent driemaal met een mes, aldus de autoriteiten. Een andere agent loste daarop een schot op de tiener, die later ter plekke aan zijn verwondingen overleed.

Over het motief van de jongen is nog niets bekend. Volgens het Russische persbureau Interfax riep de jongen „Allahoe akbar” (God is groot in het Arabisch) tijdens zijn aanval op het politiebureau. Tatarstan, dat zo’n 3,8 miljoen inwoners telt, is een van de 22 autonome republieken van Rusland en kent een moslimmeerderheid.

Football news:

Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League
Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)