Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Russisch defensieministerie zegt Oekraïense stad Soledar te hebben veroverd

Door onze nieuwsredactie

Het Russische ministerie van Defensie zegt vrijdag de Oost-Oekraïense stad Soledar volledig te hebben veroverd. Oekraïne heeft de inname niet bevestigd.

In Soledar wordt al dagen zeer zwaar gevochten. Vrijdagochtend meldde Oekraïne nog dat het leger standhield. Moskou erkende dat de strijd zwaar en moeilijk was en dat Oekraïne taai verzet bood.

Donderdag waren beelden te zien van Russische troepen die waarschijnlijk het grootste deel van Soledar hebben ingenomen, meldt het Amerikaanse Institute for the Study of War. Ook zouden ze Oekraïense troepen uit de westelijke buitenwijken van de stad hebben verdreven.

Donderdag meldde Kyiv dat beide kanten versterkingen richting de regio Donetsk hebben gestuurd. Die troepenopbouw is niet alleen voor Soledar bedoeld, maar ook voor de strijd om het vlakbij gelegen Bakhmut. Ook die stad wordt al maanden belegerd door Russische troepen.

Yevgeny Prigozhin, de baas van de Russische Wagner-groep, zei woensdag al dat zijn huurlingenleger Soledar in handen had. Het Russische ministerie van Defensie floot hem toen terug.

Het ministerie claimt nu dus wel dat Rusland Soledar heeft ingenomen. De verovering zou belangrijk zijn omdat de Russen daardoor wegen naar Bakhmut kunnen blokkeren.

Lees meer over:

Rusland Oorlog in Oekraïne Oekraïne-update