Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Russell profiteert van 'onterechte straf' Alonso: 'Moeten ons verstand gebruiken'

Door onze sportredactie

George Russell profiteerde zondag in Jeddah van een tijdstraf van Fernando Alonso, maar de Mercedes-coureur vond het onterecht dat de Spanjaard die straf had gekregen. Russell schoof daardoor ten koste van Alonso op van de vierde naar de derde positie bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

De 41-jarige Alonso kreeg kort na de start een tijdstraf van vijf seconden omdat hij met een wiel een paar centimeter buiten zijn startvak stond. Tijdens het inlossen van die tijdstraf raakten Aston Martin-monteurs de auto van Alonso aan, waardoor de tweevoudig wereldkampioen na afloop van de race nog eens tien seconden tijdstraf incasseerde.

"Ik vond het vooral zuur voor Fernando", zei Russell over de straf van Alonso op de persconferentie. "Soms zijn de straffen iets te extreem. Natuurlijk ben ik blij dat ik een beker mee naar huis mag nemen, maar er is dit weekend ook te veel gepraat over allerlei regeltjes."

Russell vond met name de eerste tijdstraf voor Alonso overdreven. "Het is extreem lastig om je positie op de grid te zien. De grond zie je al helemaal niet, alleen een paar centimeter van de banden. De strepen op de grond zie je dus ook niet vanuit de auto. We moeten in dit soort gevallen wat meer gezond verstand gebruiken."

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Alonso hekelt FIA: 'Duurde te lang tot straf werd uitgedeeld'

Alonso baalde als een stekker dat hij pas na de podiumceremonie te horen kreeg dat hij zijn derde plaats was kwijtgeraakt. "Dit is gewoon slecht beleid van de FIA", hekelde hij de mondiale autosportfederatie.

"Je kan niet na meer dan 35 rondes na een pitstop alsnog een straf voor diezelfde pitstop uitdelen. Ze hadden meer dan genoeg tijd om me te informeren dat ik een penalty zou krijgen. In dat geval had ik misschien nog extra gas kunnen geven en een gat van elf seconden kunnen creëren naar de auto achter mij."

Alonso trok wel het boetekleed aan voor het feit dat hij niet goed in zijn startvak stond. "Dat was gewoon mijn fout, ik had beter moeten opletten. Die straf heb ik geïncasseerd en ik had bewust een gat van vijf seconden naar George gecreëerd."

Sergio Pérez ging in de straten van Jeddah met de zege aan de haal. Max Verstappen eindigde als tweede. Het Formule 1-seizoen wordt over twee weken in Melbourne vervolgd met de Grand Prix van Australië.