Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rusland zet tegen oorlog protesterende tv-journaliste op opsporingslijst

De Russische tv-journaliste Marina Ovsyannikova, bekend door haar live-tv-protest tegen de oorlog in Oekraïne, is door het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken op een lijst van gezochte personen gezet. Een rechtbank in Moskou legde Ovsyannikova begin augustus nog huisarrest op, maar blijkbaar is ze uit het zicht van de autoriteiten geraakt.

Door onze entertainmentredactie

Ovsyannikova's huisarrest volgde op een protest medio juli bij het Kremlin. Toen hield Ovsyannikova een bord omhoog met de tekst 'Poetin is een moordenaar, zijn soldaten fascisten'.

De journaliste hield daarna in de rechtbank opnieuw een protestbord vast, ditmaal met de tekst 'mogen de dode kinderen je achtervolgen in je dromen'.

De 44-jarige Ovsyannikova wordt gezocht omdat ze is aangeklaagd voor het "verspreiden van valse informatie over het leger". Ze riskeert tot tien jaar celstraf. Sinds haar wereldberoemde protest op de Russische staatstelevisie, waarbij ze een nieuwsuitzending verstoorde, is ze meermaals opgepakt en beboet voor haar protest tegen de oorlog.

Nadat Russische troepen Oekraïne op 24 februari waren binnengevallen, voerde de regering wetten in die kritiek op de oorlog strafbaar stellen. Ovsyannikova zegt dat de autoriteiten tegenstanders van de oorlog proberen te intimideren. Ze week na haar protest op de Russische staatstelevisie uit naar het buitenland, maar keerde in juli terug naar Rusland.

Lees meer over:

Media Media en Cultuur Oorlog in Oekraïne