Netherlands

Rusland zet Amerikaanse en Poolse diplomaten uit

Rusland gaat tien Amerikaanse diplomaten het land uitzetten als reactie op nieuwe sancties die de Verenigde Staten hebben afgekondigd. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov bekendgemaakt.

Ook zullen zeker acht Amerikaanse regeringsmedewerkers op een sanctielijst worden gezet en zegt Lavrov te kijken naar "pijnlijke maatregelen" tegen Amerikaanse bedrijven in Rusland.

Beïnvloeding Amerikaanse verkiezingen

Gisteren kondigde de VS aan tien Russische diplomaten het land uit te zetten als reactie op een grote Russische hack waardoor vorig jaar een aantal overheidsinstanties werd getroffen. Ook zou Rusland hebben geprobeerd de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar te beïnvloeden.

Rusland reageerde woedend en zet nu dus een zelfde aantal Amerikaanse diplomaten het land uit.

In navolging van de Verenigde Staten besloot Polen om drie Russische diplomaten naar huis te sturen, omdat die volgens Polen "activiteiten uitvoerden die Polen ondermijnen". Rusland zet op zijn beurt vijf Poolse diplomaten uit.

Top in Europa

De Amerikaanse president Biden zei eerder vandaag dat hij wil werken aan het verbeteren van de betrekkingen met Rusland. Hij stelde voor om deze zomer een top in Europa te organiseren.

Minister Lavrov zei dat Rusland positief tegenover het aanbod van zo'n top staat en het voorstel bestudeert.

Football news:

Zinchenko over de nederlaag van Oostenrijk: het spel in de eerste helft was onaanvaardbaar. Ik weet niet wat te zeggen
Matvienko op 0:1 met Oostenrijk: Oekraïne kon hun voetbal niet spelen vanwege nervositeit
Nederland won alle drie de wedstrijden in de Eurogroep voor de derde keer. De vorige zaak was in 2008
Andriy Shevchenko: het was fysiek moeilijk voor Oekraïne, we waren voortdurend te laat. Veel ongeforceerde fouten is vermoeidheid
Noord-Macedonië verloor alle 3 wedstrijden op de eerste Euro met een doelverschil van 2-8
Malinovsky is Interessant voor Milaan. Een andere optie voor de club is Ilicic
Pandev speelde zijn laatste wedstrijd voor het nationale team van Noord-Macedonië. Wijnaldum overhandigde hem een T-shirt en de speelsters werden begeleid om hem te vervangen door een eregang