Netherlands

Ruinerwold-verdachte Josef B. mag proces afwachten op vrije voeten

De klusjesman Oostenrijker B. was volgens justitie betrokken bij vrijheidsberoving van de kinderen die vorig jaar op de boerderij in Ruinerwold werden aangetroffen. Omdat nog geen zicht is op wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt in de zaak, komt hij vrij.

Oostenrijker Josef B., een van de verdachten in de zaak rond het gezin van Gerrit Jan van D. dat jarenlang in afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, mag zijn proces op vrije voeten afwachten. Hij is vrijdag vrijgekomen, zegt een woordvoerder van de rechtbank Noord-Nederland. B. wordt verdacht van vrijheidsberoving van zes kinderen van Van D.

B. is vrijgekomen omdat er volgens de rechter geen sprake meer is van een zogeheten geschokte rechtsorde. Op basis van die bepaling kan een verdachte worden vastgehouden als zijn vrijlating tot maatschappelijke ophef zou leiden. Dat was nog de enige grond waarop B. vastzat.

Gevangenisziekenhuis

Een tweede reden waarom hij is vrijgelaten, is dat er nog geen zicht is op wanneer de inhoudelijke behandeling in de zaak plaatsvindt. Dat komt omdat de rechtbank eerst langs wil gaan in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen bij verdachte Gerrit Jan van D. Hij ligt daar omdat hij lijdt aan de gevolgen van een hersenbloeding uit 2016. De rechtbank wil naar hem toe om te bepalen of hij wel vervolging kan ondergaan.

Van D. werd vorig jaar door de politie aangetroffen in een boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold. Daar zou hij met zes van zijn kinderen jarenlang afgesloten van de buitenwereld hebben geleefd. Hij wordt verdacht van vrijheidsberoving en het seksueel misbruiken van één van zijn kinderen. Josef B., die ook wel de klusjesman wordt genoemd, zou Van D. hebben geholpen bij het vasthouden van de kinderen.

Football news:

Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over
West Brom keeper op brunu ' s penalty: je moet niet springen voor de kick
Brugge coach op de wedstrijd met Borussia: als je alleen verdedigt, heb je een betere kans om te verliezen
Mason mount: Chelsea ' s doel is altijd nummer 1 te zijn in alle competities en trofeeën te nemen
Lewandowski over het beëindigen van zijn carrière bij Bayern: Robert Lewandowski deelde zijn gedachten over het beëindigen van zijn carrière bij de club van München. Geen idee. Ik heb een contract tot de zomer van 2023. Ik denk niet aan wat er nu gaat gebeuren. Er liggen nog tweeënhalf jaar voor ons. Er is dus nog veel tijd. Ik weet dat ik langer kan spelen, maar ik heb genoeg tijd om erover na te denken zei de 32-jarige Pool