Netherlands

Ruim 100 Nederlandse Tesla-rijders sluiten zich aan bij claim

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Al meer dan honderd ontevreden Tesla-bezitters hebben zich aangesloten bij de Nederlandse Stichting Tesla Claim. De organisatie bereidt een collectieve rechtszaak voor tegen Tesla vanwege alle problemen met de auto's en de dienstverlening van het bedrijf.

"Tesla-rijders hebben vaak te maken met allerlei mankementen en weten de fabrikant nauwelijks te bereiken voor reparatie-afspraken", zegt Sieger Suurbier, secretaris van de Stichting Tesla Claim. Volgens hem lopen de klachten over de auto's uiteen, van aandrijfassen die stuk gaan, deuren die niet open gaan en auto's die abrupt remmen op de snelweg door de Autopilot-functie.

Ook klagen Teslarijders over krakende geluiden en trillingen, waterlekkages, afbladderende lak en een tegenvallende actieradius. 

Tesla is slecht bereikbaar

Wanneer de klant zich met een mankement bij Tesla meldt, is het bedrijf nauwelijks bereikbaar. Suurbier: "Klanten kunnen zich alleen per app melden en moeten vaak een maand wachten op een afspraak. Benodigde reparaties worden vervolgens niet uitgevoerd of bij de klant in rekening gebracht terwijl ze onder de garantie vallen".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Ontevreden Tesla-klanten dreigen met rechtszaak om problemen

Schadeclaim

De stichting onderhandelde met Tesla over een schadevergoeding per auto, maar de gesprekken liepen op niets uit. Daardoor wil de stichting nu naar de rechter stappen. Het is nog niet bekend hoe hoog de eventuele schadevergoeding is die de stichting gaat eisen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Tesla start uitrol volledig zelfrijdende Autopilot

Football news:

Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo
Vaarwel Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden, begraven naast hun ouders
Maradona werd begraven in de buurt van Buenos Aires naast zijn ouders
Mourinho op Maradona: we kunnen zijn voetbal vinden op Google, maar we zullen Diego daar niet vinden. Ik mis hem, Tottenham manager Jose Mourinho heeft zijn gedachten gedeeld over het overlijden van voormalig Argentina International Diego Maradona. Er is Maradona en er is Diego. Maradona is iemand waar ik niet over hoef te praten omdat de hele wereld hem kent. Niemand zal het vergeten. Diego is anders. De mensen die zijn grote vrienden waren, die kleedkamers met hem deelden, zijn bevoorrecht. Ik kan zeggen dat hij een goede vriend van me was, hoewel ik hem meestal aan de telefoon sprak. Maar natuurlijk hebben we elkaar meerdere keren ontmoet. Hij had een groot hart. Ik mis hem. We kunnen zijn voetbal vinden op Google elke keer als we hem missen, maar we zullen Diego daar niet vinden. Vandaag heb ik de jongens verteld over hem en de tijd die we samen doorbrachten. Ik mis vooral de oproepen die hij altijd deed na nederlagen. Na de overwinningen heeft hij me nooit meer gebeld. Hij wist dat ik het niet nodig had op zulke momenten, maar in moeilijke momenten was hij er voor mij en sprak altijd: Mo, vergeet niet dat je de beste bent.Hij had altijd deze benadering. Ik mis Diego, zei Mourinho. Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn.Showsport readers say goodbye to Maradona
Fabio Capello: tegen zo ' n middelmatige Real Madrid had Inter beter kunnen spelen in de Champions League. Het team had in de eerste helft altijd problemen. In de tweede helft hield ik meer van vier verdedigers. Tegen zo 'n middelmatige Real Madrid had het team beter kunnen spelen, zei Capello. Zidane paste zich goed aan de verliezen aan en was Conte in alles te slim af. Hazard eindelijk verlicht in de top match
Ibrahimovic ontmoette de Zweedse nationale teamcoach in Milaan
Tottenham Winks scoorde vanaf 49 yards. Dit is het derde resultaat in de Europa League, al - in deze loting