Netherlands
This article was added by the user John White. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ruben Warnshuis wint Kazerne Design Award met schoenenproject

De derde Kazerne Design Award is vanavond uitgereikt aan Ruben Warnshuis. De prijs is een aanmoedigingsprijs voor recent afgestudeerden van Design Academy Eindhoven. De winnaar mag exposeren en krijgt een bedrag van 5.000 euro.

Warnshuis won de prijs voor zijn afstudeerproject 'Industrial Devolution: the workshop'. Uit nieuwsgierigheid naar de groeiende afstand tussen producent en consument decentraliseerde hij de schoenproductie naar een werkplaats waar iedereen deze kan maken. Het werk bestaat uit vier houten werkstations die uitnodigen om zelf zolen te weven, bovengaren door deze zolen te rijgen, het bovenwerk te weven en het schoeisel af te werken.

De andere genomineerden waren Adaptism, Bruno Baietto, Hsin Min Chan, Eva Jagerman, Leo Maher, Fé Ramakers, Moonseop Seo en Barbora Středová.

De Kazerne Design Award is de enige designprijs van Eindhoven. De jury bestond uit Kiki van Eijk, Annemoon Geurts en Anne Ligtenberg.

De expositie met werk van alle genomineerden is tot eind september te bezoeken in de Kazerne, Paradijslaan 2-8 in Eindhoven. Dinsdag t/m zondag, vanaf 12u. Toegang is gratis.