Netherlands

Rotterdammer klimt in boom om te voorkomen dat die wordt gekapt

In Rotterdam-Noord is een man in een boom geklommen om te voorkomen dat die wordt omgehakt.

Aanvankelijk zat de man op een van de takken op vijf meter hoogte, maar aan het einde van de ochtend klom hij verder door naar de top van de boom. Dat was voor de politie het teken om de brandweer erbij te halen.

De man is boos op de gemeente Rotterdam. Die wil negentien acaciabomen in de Agniesebuurt kappen omdat de riolering vernieuwd moet worden. Veel buurtbewoners zijn daar fel op tegen.

Ze hebben zich verzameld bij de boom, dragen spandoeken bij zich met teksten als 'Tree Lives Matter' en scanderen leuzen. De man in de boom speelt vooral op zijn fluit, iets wat hij al uren volhoudt.

Bij regionale omroep Rijnmond legt een van de bewoners uit waar het om draait. "Die bomen moeten om van de gemeente. Het zijn prachtige, onvervangbare bomen. We hebben alternatieve plannen ingediend, maar die zijn terzijde geschoven. Die bomen kunnen verplaatst worden, maar dat wil de gemeente niet."

Plassen uit een boom

Zolang de man in de boom zit, staan de mannen die de boom moeten omzagen werkloos toe te kijken. Ook een ambtenaar van de gemeente Rotterdam kijkt toe. "Hij is er vanmorgen vroeg ingeklommen en weigert er tot dusverre uit te komen."

En het lijkt erop dat niets de man op andere gedachten kan brengen. "Zelfs als hij naar de wc moet komt hij niet naar beneden", gaat de ambtenaar verder. "Hij deed het net vanuit een boom. Dat was nou niet echt smakelijk."

"Ik denk dat dit niet veel gaat uitmaken", denkt een van de actievoerders, een eindje verderop. "Maar mogelijk kunnen we hier wel de volgende fase mee verhinderen."

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach