Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Roosendaal stuurt zelf een bus om asielzoekers op te halen in Ter Apel

De vijftig asielzoekers die woensdag onderdak zouden krijgen in de gemeente Roosendaal, laten nog even op zich wachten. Een tekort aan bussen leidde ertoe dat de vluchtelingen de reis van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar West-Brabant niet konden maken. Daarom heeft de gemeente Roosendaal nu zelf in allerijl een bus gehuurd om de groep op te halen.

"Toen de burgermeester hoorde dat de vluchtelingen nog een dag later zouden komen, vond hij dat onacceptabel. Als er geen bus van noord naar zuid kan, dan maar andersom", aldus een woordvoerder van de gemeente Roosendaal. "De bus vertrok begin van de avond. Het gaat dus een latertje worden."

De vluchtelingen zullen in een bedrijfspand op het Majoppeveld worden opgevangen. Het is een noodopvang, dus het is voorlopig voor drie maanden. "We gaan wel met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in gesprek over een langere opvangperiode", vertelt de woordvoerder.

Bussen bezet
De opvang in het Groningse dorp zit boordevol. Volgens het COA is daarom alle moeite gedaan om snel vervoer te vinden voor de groep asielzoekers die naar Roosendaal kunnen komen. Door problemen op het spoor in Noord-Nederland waren er al extra bussen in gebruik. Ook zijn er veel bussen onderweg met schoolreisjes, kreeg het COA te horen.

Op stoel slapen
Het zag ernaar uit dat de asielzoekers de nacht moesten doorbrengen op een stoel in de wachtruimte van de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND in Ter Apel. "Dit is absoluut niet wat we willen, maar er is op dit moment geen andere oplossing", aldus de zegsman van het COA eerder op de avond. Reden voor de gemeente Roosendaal om tot actie over te gaan.

LEES OOK: Ook Roosendaal vangt tijdelijk vluchtelingen uit Ter Apel op