Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ronaldo luistert recordwedstrijd voor Portugal op met prachtgoal en rake penalty

Door onze sportredactie

Cristiano Ronaldo heeft zijn recordinterland voor Portugal donderdag opgeluisterd met twee doelpunten. De sterspeler scoorde in het met 4-0 gewonnen EK-kwalificatieduel met Liechtenstein.

De 38-jarige Ronaldo maakte de derde en vierde treffer voor Portugal in Lissabon. De aanvaller van Al Nassr benutte vroeg in de tweede helft een penalty. Twaalf minuten later schoot hij een vrije trap schitterend in de kruising.

Daarmee bracht Ronaldo, die twaalf minuten voor tijd werd gewisseld, zijn totale aantal interlandgoals op 120. De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar had het mondiale doelpuntenrecord al op zijn naam staan.

Tegen Liechtenstein brak Ronaldo het mondiale interlandrecord. Hij speelde zijn 197e interland en passeerde daarmee Bader Al Mutawa uit Koeweit. Sinds de kwartfinale van het WK tegen Marokko (1-0-verlies) deelde de spits het record met Al Mutawa.

De andere doelpunten van Portugal tegen Liechtenstein kwamen op naam van João Cancelo en Bernardo Silva. Cancelo opende in de achtste minuut de score met een van richting veranderd afstandsschot. Silva vond kort na rust het net na matig uitverdedigen van Liechtenstein.

In dezelfde poule won Bosnië en Herzegovina met 3-0 van IJsland dankzij twee goals van Rade Krunic en een treffer van Amar Dedic. Slowakije speelde voor eigen publiek met 0-0 gelijk tegen Luxemburg.

Højlund leidt Denemarken met hattrick naar winst

In groep H leidde Rasmus Højlund Denemarken naar een 3-1-zege op Finland. De aanvaller van Atalanta maakte een hattrick in Kopenhagen.

Højlund opende na iets meer dan twintig minuten de score met een intikker op aangeven van Alexander Bah. Kort na rust zorgde Oliver Antman voor de gelijkmaker, waarna Højlund zijn land in de slotfase toch nog de winst bezorgde. Eerst kopte hij raak uit een corner en in de blessuretijd besliste hij de wedstrijd.

In dezelfde groep won Noord-Ierland met 0-2 bij San Marino en was Slovenië met 1-2 te sterk voor Kazachstan.