Netherlands

Ronald Mulder (35) verlengt contract bij schaatsteam Reggeborgh

Foto: ANP

Ronald Mulder rijdt ook volgend seizoen voor schaatsteam Reggeborgh. De 35-jarige sprinter heeft voor een jaar bijgetekend bij de ploeg van coach Gerard van Velde.

“Daar ben ik heel blij mee”, laat Mulder opgetogen weten. “Ik heb nog steeds heel veel plezier en lol in het schaatsen, waarbij ik altijd zo goed mogelijk wil presteren. Want wat is er nou mooier dan dit leven?”

Mulder is duidelijk over zijn doelen komende winter. “Dat is plaatsing voor de Olympische Spelen en daar meedoen om de medailles.”

Mulder deed al drie keer mee aan de Winterspelen. Hij behaalde in Sotsji in 2014 olympisch brons op de 500 meter. Zijn tweelingbroer Michel Mulder won destijds goud.

Ronald Mulder beleefde een moeizame eerste seizoenshelft. Hij moest eerst met zijn ploeg Reggeborgh in quarantaine nadat teamgenoot Kjeld Nuis tijdens een trainingskamp in Inzell positief had getest op het coronavirus. Daarna belandde Mulder in het ziekenhuis met een hevige keelontsteking. Toch wist hij eind januari nog een wereldbekerwedstrijd op de 500 meter op zijn naam te schrijven.

“Dat is toch een bevestiging dat je het goed doet. Het was al met al een raar jaar, maar uiteindelijk heb ik een goed jaar gehad. En hebben we met de hele ploeg ook een goed seizoen gedraaid”, zegt Mulder, die bij de WK afstanden vorige maand in Heerenveen als vijfde eindigde op de 500 meter.

Football news:

Neymar, Mbappe en Paredes zijn PSG ' s belangrijkste spelers tegen Bayern München. Pochettino hield rekening met de fouten van de eerste wedstrijd
Het hoofd van Borussia over Stad: ze besteedden een miljard euro aan spelers in 5 jaar. Wie zou dat anders doen? Pep moet andere clubs niet bekritiseren
Scheidsrechter Howard Webb en Bibiana Steinhaus huwde met voormalig Premier League scheidsrechter Howard Webb huwde met voormalig Bundesliga scheidsrechter Bibiana Steinhaus
Presnel Kimpembe: PSG hebben een ziel. De club stopt niet met groeien. Ik ben trots
Lothar Mattheus: Bayern denk aan Nagelsmann als opvolger van Flick
Di Maria op Bayern: PSG geslaagd voor het beste team van vorig seizoen
Conceicau bij vertrek uit Chelsea: ik ben trots op de Porto spelers. We speelden een fantastisch spel