Netherlands

Romy (12) vertelt over hoe het is om weinig geld te hebben

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Romy van 12 is de komende tijd veel op tv en YouTube te zien. Ze is één van de kinderen die in een campagne-filmpjes vertelt over armoede. De video's worden op verschillende plekken uitgezonden. Bijvoorbeeld voor een tv-programma of YouTube-video.

Ik word niet echt gepest maar soms wel raar aangekeken. Als vrienden gaan zwemmen dan kan ik niet mee omdat mijn moeder daar helaas niet genoeg geld voor heeft.

Romy in het filmpje

In de video vertelt Romy aan influencer Anna Nooshin over hoe het is om te leven met weinig geld. En vandaag laat ze de video voor het eerst aan klasgenoten zien. Zij vinden het erg dapper dat ze erover durft te praten.

Arm ben je in Nederland als het lastig is om genoeg eten te kopen of de huur te betalen. Er is dan ook zeker geen geld om leuke dingen te doen zoals sporten, een verjaardag vieren of op vakantie gaan. In ons land leven meer dan 250.000 kinderen in een arm gezin. En dat het er zoveel zijn weet niet iedereen. Volgens deskundigen komt dat omdat er te weinig over gepraat wordt.

Romy zegt dat het goed is om erover te vertellen. Daarom deelt ze haar verhaal met anderen.

Ik vind het heel fijn en heel leuk dat mijn klasgenoten het begrijpen en dat ze het dapper vinden dat ik het heb gedaan. Dat vind ik heel mooi om te zien.

Romy

Football news:

La Liga over de Super League: Dit is een egoïstische wens om de superrijken verder te verrijken. De vernietiging van het ecosysteem zal leiden tot het falen van deze clubs
Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?
Carragher op Super League: Ik ben het zat dat Liverpool ' s reputatie zo beschadigd is. En het schandelijke kapitalisme van Manchester United verbaast me niet.Jamie Carragher, voormalig verdediger van Liverpool, heeft zich kritisch uitgelaten over de oprichting van de Europese Super League