Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rolstoeltennisster De Groot wint Australian Open voor vijfde keer

Door onze sportredactie

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft zaterdag voor de vijfde keer in haar loopbaan de Australian Open gewonnen. De Nederlandse was in een spannende finale te sterk voor de als tweede geplaatste Japanse Yui Kamiji.

De 26-jarige De Groot pakte in de eerste set verrassend genoeg geen enkele game, maar stelde daarna orde op zaken in de Margaret Court Arena. Het werd 0-6, 6-2 en 6-2 voor de geboren Woerdense.

In haar drie partijen voor de finale had De Groot slechts zes games verloren. Vooraf gold ze al als topfavoriet voor de eindzege. De regerend olympisch kampioen won de Australian Open in het enkelspel ook al in 2018, 2019, 2021 en 2022.

Door haar nieuwe succes in Melbourne gaat De Groot weer op voor een zogenoemde Calendar Grand Slam: alle vier de Grand Slam-toernooien in één jaar winnen. Daar slaagde ze in 2021 en 2022 ook al in.

Op dit moment staat De Groot op zeventien Grand Slam-titels in het enkelspel. De US Open schreef ze eveneens al vijf keer op haar naam. Daarnaast won De Groot vier keer Wimbledon en heeft ze drie Roland Garros-titels op haar erelijst staan.

Lees meer over:

Tennis Australian Open Diede de Groot