Netherlands

Roermondse vastgoedontwikkelaar Harry Muermans failliet verklaard

Roermondse vastgoedontwikkelaar Harry Muermans failliet verklaard

Afbeelding: Franco Gori/iStock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Maastricht / Itteren -

De Roermondse vastgoedontwikkelaar Harry Muermans is dinsdag door de rechtbank Limburg failliet verklaard.

Harry Muermans werd in 2018 veroordeeld tot negen maanden cel en het terugbetalen van ruim 1,36 miljoen euro wegens witwassen en valsheid in geschrifte. Momenteel loopt bij het gerechtshof in Den Bosch het hoger beroep in deze rechtszaak.

Concreet verklaarde de rechtbank Limburg drie aan Muermans gelieerde vennootschappen failliet. Daarbij gaat het om Muermans Vastgoed Holding BV, Muermans Vastgoed Roermond BV en Muermans Vastgoed Monumenten BV. Curator Bob van Brink meldt dat het faillissement is aangevraagd door de Belastingdienst. Van Brink kon dinsdag verder geen inhoudelijke mededelingen doen over het faillissement.

Lees ook: Harry Muermans: architect van het kwaad of de onschuld zelve?

Vastgoedmagnaat

Harry Muermans bouwde onder meer het voormalige Maastrichts Annadalziekenhuis om tot rechtbank en onder zijn hoede werd de bibliotheek van Roermond gebouwd.

Muermans blijft volhouden onschuldig te zijn aan de verweten feiten die begin deze eeuw plaatsvonden. Het justitiële onderzoek tegen hem loopt al elf jaar en spruit voort uit de Klimop-zaak, waarbij voor miljoenen gefraudeerd werd via dubieuze vastgoedtransacties. De zaken tegen alle andere verdachten zijn afgerond, de vervolging van Muermans volgde pas later.

Naar verwachting zal de inhoudelijke behandeling van de zaak in mei van dit jaar plaatsvinden.

Lees ook: Celstraf voor vastgoedbaas Harry Muermans