Netherlands

Roermondse Pieter en Martijn leven als konijn in Frankrijk

Roermondse Pieter en Martijn leven als konijn in Frankrijk

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Born -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: De Roermondse Mariska Butter overlaadt konijnen Pieter en Martijn met liefde.

Ze wonen pas een half jaar bij haar, maar nu al kan Mariska Butter (33) uit Roermond ze niet missen: haar konijnen Pieter en Martijn. Als een vriendin begin juni overlijdt aan een hartstilstand, vangt ze haar konijn Stampertje op. De liefde voor het beest is zo groot, dat die best gedeeld kan worden.

Als Mariska op Marktplaats leest dat een gezin in Born een fijn onderkomen zoekt voor twee lampreitjes, besluit ze te gaan kijken. „Toen ik de twee harige bultjes zag, was ik verkocht. Ze waren erg welkom, zeker toen Stampertje plots overleed.” Na acht weken mocht Mariska de broertjes halen. De namen? Daar was ze snel over uit. „Pieter is vernoemd naar Pieter Konijn en Martijn –naar mijn schoonvader Mart – is de naam die ik mijn zoon zou geven.”

Lees ook: Labrador Roxy uit Herten is een ‘mattie’, mascotte, collega en een lot uit de loterij in één

Omdat Mariska en haar vriend beiden een verstandelijke beperking hebben, is de droom om een kind te krijgen ver weg. „Maar gelukkig heb ik mijn konijntjes, mijn twee donderstenen. Vooral Pieter is ondeugend. Nee, ze komen niks te kort. Ze krijgen zo veel knuffels ze willen en binnenkort krijgen ze hun eigen konijnenhotel. Welk konijn kan dat nu zeggen?”

Meedoen? Mail dan naar [email protected]

Football news:

Dzeko ontkende West Ham. Striker wil Roma verlaten in de winter
Milan wil in de zomer Porto-middenvelder Otavio gratis tekenen. Milaan wil Porto-middenvelder Otavio tekenen, die aan het eind van het seizoen een gratis agent kan worden. De Rossoneri zijn in gesprek met de agent van de 25-jarige Braziliaan
Manchester United mag Lingard lenen aan West Ham
Mourinho op de dubbele Ntombela: hij is erg creatief. Een van degenen die weet hoe het spel te scherpen
Atalanta en Sevilla zijn het eens geworden over de overdracht van Gomez. De middenvelder vliegt naar Spanje op dinsdag
Laporta op Messi bij PSG: ik las dat ze verliezen hebben. We moeten bespreken welke deals ze kunnen betalen
PSG bood Ramos een contract aan voor 45 miljoen euro voor 3 jaar (Onda Cero)