Netherlands

RIVM: sneltesten zijn niet betrouwbaar

Sneltesten om binnen een half uur te ontdekken of je besmet bent (of was) met het coronavirus, zijn niet betrouwbaar en moeten daarom worden afgeraden. Ze geven te vaak een foute uitslag.

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), op basis van onderzoek naar testen van onafhankelijke medische microbiologische laboratoria, uitgevoerd door de Taskforce Serologie van de Landelijke Coördinatie Testcapaciteit. Dat is een samenwerking van het RIVM, ziekenhuizen en laboratoria.

Wereldwijd zijn er zeker 168 sneltesten in omloop, aldus het RIVM. In Nederland zijn 23 Covid-19-sneltesten bekend, zestien zijn er onderzocht.

„Uit de voorlopige conclusies blijkt dat geen van de onderzochte sneltesten voldoet aan de eisen voor individuele patiëntendiagnostiek”, zo is vastgesteld. De wereldgezondheidsorganisatie WHO raadde het gebruik van sneltesten vorige maand al af.

Football news:

Van Gaal op zijn benoeming bij het Nederlands elftal: Nederlands voetbal is mij altijd na aan het hart gegaan
Bayern en Kimmich zijn dicht bij een contract tot 2026. Alleen Lewandowski krijgt meer Jozua
Medaille stand van de Olympische Spelen-2020: de Britten nog steeds verslaan Rusland, en China vertraagd met goud
PSG zijn de laatste mensen die de Champions League winnaar willen zien. Het hoofd van de Raad van Commissarissen van Eintracht Frankfurt, Philip Holzer, sprak over de situatie op de transfermarkt
Ronaldo zal spelen tegen Barcelona in de Joan Gamper Cup
Calvin Phillips over knielen: een herinnering dat racisme heeft geen plaats in de samenleving
Monaco heeft AZ ' s topscorer Miron Boadu ondertekend