Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Reisadvies voor Turkije aangepast, Nederlanders moeten demonstraties mijden

Door onze nieuwsredactie

Nederlanders in Turkije kunnen demonstraties en andere grote bijeenkomsten beter vermijden omdat deze gewelddadig kunnen worden. Er is een toenemend risico op demonstraties tegen Nederland, staat in een nieuw reisadvies voor Turkije van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aanleiding voor de waarschuwing zijn twee recente anti-islamitische acties waarbij korans werden vernield. Pegida-voorman Edwin Wagensveld verscheurde afgelopen zondag een exemplaar van de koran in Den Haag. Turkije riep deze week de Nederlandse ambassadeur op het matje om uitleg te geven over de actie van Wagensveld.

Eerder verbrandde in Zweden een rechts-extremist een koran voor de Turkse ambassade. Deze acties "kunnen anti-Westerse gevoelens oproepen en leiden tot demonstraties", staat in het reisadvies. "Ook is er een verhoogde dreiging op een aanslag tegen Westerse doelen en gebedshuizen."

Nederlanders in Turkije wordt op het hart gedrukt om Turkse demonstraties te vermijden. Heel Turkije is momenteel geel, op de grens met Syrië en Irak na. Die gebieden zijn oranje of zelfs rood, vanwege de verhoogde kans op aanslagen.

Ook waarschuwt het ministerie voor een wet waarmee het verspreiden van wat door de Turkse autoriteiten beschouwd wordt als desinformatie bestraft kan worden. Die wet geldt ook voor toeristen. Nederlanders worden geadviseerd voorzichtig te zijn met wat ze op sociale media plaatsen.

Lees meer over:

Turkije Buitenland