Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Regerend kampioen Bagnaia wint eerste sprintrace in geschiedenis van MotoGP

Door onze sportredactie

Francesco Bagnaia heeft zaterdag de eerste sprintrace in de geschiedenis van de MotoGP gewonnen. De regerend wereldkampioen was in Portugal op het circuit van Portimão op zijn Ducati net iets sneller dan de Spanjaard Jorge Martín die ook op de Ducati rijdt.

Honda-coureur Marc Márquez eindigde als derde. De dertigjarige Márquez was vanaf poleposition gestart in de allereerste sprintrace die hoort bij de Grand Prix van Portugal, maar raakte die koppositie al snel kwijt aan Bagnaia. In een spannende race was het daarna Martín die op zijn Ducati lang de leiding had.

Pas in de laatste ronde pakte de 26-jarige Bagnaia de koppositie weer terug van de Spanjaard en gaf die niet meer uit handen. Márquez die eerder was teruggevallen naar de vijfde positie nam met een knappe inhaalactie de derde plaats terug voor de Australiër Jack Miller.

De organisatie van de MotoGP heeft voor dit seizoen sprintraces geïntroduceerd. Bij iedere Grand Prix wordt op zaterdag eerst een korte race verreden. Daarin zijn voor de eerste negen coureurs WK-punten te verdienen.

De poleposition voor de hoofdrace op zondag wordt bepaald door de kwalificatie. Daarin start Marqueź om 16.00 uur op pole.

Lees meer over:

MotoGP Francesco Bagnaia