Netherlands

Reebok die in parkje rondhing is gevangen en losgelaten in de natuur

Een jonge reebok die al enkele dagen in het parkje bij het Frater Mattheushof in het centrum van Tilburg bivakkeerde, is woensdagmiddag alsnog gevangen en losgelaten in de natuur aan de rand van de stad. Het dier werd neergeschoten met een verdovingsgeweer en met de dierenambulance naar een passender omgeving gebracht.

Wat moeten we ermee, vroeg de buurt zich af? Als mensen op het reetje afgaan dan kiest hij het hazenpad, maar komt ook weer terug. Een gevalletje 'handen in het haar'. Verschillende experts bogen zich al over lot van het dier. Zonder succes.

Totdat Koen en Daisy, presentatoren van ochtendprogamma WAKKER!, in actie kwamen omdat ze zich het lot van de ree erg aantrokken. Het duo deed, uitgeslapen als altijd, een oproep op de radio. Kort daarna meldde Rens van Lieshout van de Regionale Dierenambulance zich bij het programma.

"Het is een raadsel hoe het dier hier terecht is gekomen."

Het parkje bij het Frater Mattheushof ligt in centrum van Tilburg. "Daar hoort zo'n beest niet thuis. Het komt wel vaker voor dat zo'n dier vanuit de vele natuur rond Tilburg in de stad verzeild raakt", vertelt Rens van de dierenambulance. Aanvankelijk wilde het niet lukken om het diertje te vangen.

Uiteindelijk werd besloten om een verdover in te zetten. Die schoot uiteindelijk raak, waardoor het beestje versuft raakte en zich wel liet vangen. Gelukkig maar, wat op deze manier gaat het waarschijnlijk een mooiere toekomst in de vrije natuur tegemoet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...

Football news:

Courtois op 0:0 met Villarreal: een punt is niet genoeg voor Real Madrid. We wilden alle drie na de nederlaag van Atletico
Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets
Liverpool leidt de Premier League, voor City, Chelsea, Manchester United en Everton met 1 punt. Brighton hebben een spel in reserve
Simeone op 0:1 met Alaves: Atletico was niet snel genoeg. De tegenstander verdiende om te winnen