Netherlands

Red Bull-baas Horner: geweldige start was echte Verstappen-actie

Foto: ANP

Teambaas Christian Horner van Red Bull moest erkennen dat Lewis Hamilton van Mercedes in de Grote Prijs van Spanje sneller was. De Britse wereldkampioen passeerde Max Verstappen aan het einde van de race en verwees de Limburger naar de tweede plek. “We konden het niet anders hebben gedaan. Lewis en Mercedes waren sneller dan wij en konden Max heel dicht volgen zonder hun banden te beschadigen.”

Horner was wel vol lof over de “geweldige start” van Verstappen. “Max ging er helemaal voor bij de eerste bocht en greep de mogelijkheid om de leiding te pakken. Het was een echte Verstappen-actie. Hij positioneerde de wagen heel goed, remde later en maakte een wijde bocht om de leiding te pakken.”

De langzame pitstop kwam volgens Horner doordat er miscommunicatie was en Verstappen een ronde eerder naar binnen kwam dan het team verwachtte. “Door snel te denken en snelle reacties vanuit de pitmuur en het team konden we het tijdverlies tot een minimum beperken.”

Horner en Red Bull richten zich nu helemaal op Monaco. “En we blijven werken in de fabriek om nog meer uit de wagen te halen en dichter bij Mercedes te komen.”

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten