Netherlands

Rechtszaak onbevoegd inspuiten billenfillers opnieuw uitgesteld

Foto: ANP

De zaak tegen de 75-jarige Karla K. wordt weer uitgesteld. Ze wordt verdacht van het mishandelen van zeker twaalf personen die bij haar kwamen voor permanente fillers in hun billen. De advocaat van K. kreeg dinsdagavond laat het bericht dat ze per direct in quarantaine moet en de kantoorgenoot van de advocaat zit in het buitenland. Hij liet de rechtbank via Skype weten dat K. zich niet sterk genoeg voelt om alleen in de rechtbank te verschijnen.

De rechter liet weten dat het belangrijk is dat K. op de zitting aanwezig is om een verklaring af te leggen. Daarom besloot ze woensdag de zaak uit te stellen tot 1 september. Dit was tot grote teleurstelling van een tiental slachtoffers van K. die met hun advocaten in de rechtbank in Den Haag aanwezig waren. Eind vorig jaar werd de zaak ook al eens uitgesteld omdat K. ziek was. Ze had eerder wel al laten weten dat ze bij de zaak aanwezig wil zijn en vragen van de rechtbank zal beantwoorden. Haar advocaat herhaalde dat woensdag.

K. wordt ervan verdacht fillers te hebben gebruikt die schadelijk waren. Volgens het Openbaar Ministerie wist ze dat, maar injecteerde ze deze toch. Daarbovenop was ze niet bevoegd en injecteerde ze op een onhygiënische manier. Dit alles gebeurde in een kliniek in Zoetermeer tussen 2005 en 2013.

De zaak kwam in 2015 aan het rollen na een tv-programma van Alberto Stegeman. Daarin werden de praktijken van de vrouw aan de kaak gesteld. Slachtoffers zouden te maken hebben gehad met bobbels, opgezette klieren en een stekende pijn. Tijdens een eerdere zitting gaf een van de slachtoffers aan dat ze nu nog altijd klachten heeft.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude