Netherlands

Rechtbank verbiedt en ontbindt motorclub Caloh Wagoh

Motorclub De activiteiten van Caloh Wagoh vormen volgens de rechters een „ernstig gevaar voor de samenleving en kunnen die zelfs ontwrichten”.

Motorclub Caloh Wagoh wordt verboden en ontbonden als vereniging. Dat geldt ook voor alle lokale afdelingen van de club - zogenoemde chapters. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland maandag besloten. De activiteiten van de club vormen volgens de rechters een „ernstig gevaar voor de samenleving en kunnen die zelfs ontwrichten”.

Het OM had de rechtbank gevraagd om het verbod per direct in te laten gaan, maar dat verzoek is afgewezen. Caloh Wagoh krijgt eerst nog de kans in hoger beroep te gaan; het is nog niet bekend of de club dat doet. Pas als het verbod onherroepelijk is, zal de motorclub definitief worden verboden.

Het Openbaar Ministerie had in een civiele procedure om het verbod gevraagd omdat de activiteiten van Caloh Wagoh in strijd zouden zijn met de openbare orde. Daar is de rechtbank het mee eens. Zo blijkt onder andere uit chats die aangetroffen zijn op de harde schijf van een van de bestuursleden dat hij door twee personen is gevraagd iemand te liquideren. Het bestuurslid gaf vervolgens drie andere leden van de club de opdracht dat uit te voeren. Meerdere leden van de motorclub staan daarnaast terecht in het grote onderzoek Eris. Prominente leden van de club worden in dat onderzoek verdacht van het aannemen en uitvoeren van liquidaties.

Lees ook: Berichten over liquidaties bevestigen criminele reputatie motorclub Caloh Wagoh

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude