Netherlands

Recept: winterse glühwein met gezellige twist

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Glühwein is een populair drankje in de decembermaand. In dit artikel vertellen we stapsgewijs hoe je dit heerlijke, kruidige winterdrankje eenvoudig thuis bereidt.

Dit jaar zullen we helaas niet massaal op kerstmarkten en apres-skihutten afvliegen, maar niet getreurd: met dit recept haal je binnen een handomdraai die oh-zo-gezellige sferen gewoon bij jou in huis.

Glühwein recept

Ingrediënten

Miniatuurvoorbeeld

Ook lekker:

Om je vingers bij af te likken: 'spiced herfstlatte'

Wat moet je doen?

Was de sinaasappel en snijd deze in partjes. Zet de wijn op in een pannetje op laag vuur. Let op dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol.

Voeg de kruidnagels, steranijs, kaneel en sinaasappelpartjes toe. Indien je van een zuurtje houdt: snijd de citroen in partjes en voeg het aantal partjes toe naar wens.

Tip: om de glühwein wat spannender te maken, kun je ook nog een likeurtje toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor cognac. Maar je kunt ook denken aan amaretto of cointreau.

Zet het vuur zacht en laat alles 15-20 minuten trekken.

Zeef de glühwein en schenk ‘m in een wijnglas of mok, met een partje sinaasappel op de rand. Je kunt mensen nog suiker laten toevoegen als ze dat willen.

Genieten!

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)