Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.
Glühwein is een populair drankje in de decembermaand. In dit artikel vertellen we stapsgewijs hoe je dit heerlijke, kruidige winterdrankje eenvoudig thuis bereidt.
Dit jaar zullen we helaas niet massaal op kerstmarkten en apres-skihutten afvliegen, maar niet getreurd: met dit recept haal je binnen een handomdraai die oh-zo-gezellige sferen gewoon bij jou in huis.
Glühwein recept
Ingrediënten

Ook lekker:
Om je vingers bij af te likken: 'spiced herfstlatte'
Wat moet je doen?
Was de sinaasappel en snijd deze in partjes. Zet de wijn op in een pannetje op laag vuur. Let op dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol.
Voeg de kruidnagels, steranijs, kaneel en sinaasappelpartjes toe. Indien je van een zuurtje houdt: snijd de citroen in partjes en voeg het aantal partjes toe naar wens.
Tip: om de glühwein wat spannender te maken, kun je ook nog een likeurtje toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor cognac. Maar je kunt ook denken aan amaretto of cointreau.
Zet het vuur zacht en laat alles 15-20 minuten trekken.
Zeef de glühwein en schenk ‘m in een wijnglas of mok, met een partje sinaasappel op de rand. Je kunt mensen nog suiker laten toevoegen als ze dat willen.