Netherlands

Raikkonen en Giovinazzi ook in 2021 bij F1-team Alfa Romeo

Formule 1

12 minuten geleden Aangepast: 9 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi zullen ook volgend jaar in de Formule 1 uitkomen voor het team van Alfa Romeo. Beide coureurs zijn vanochtend officieel bevestigd door de renstal.

Raikkonen, die sinds dit jaar de meest ervaren coureur uit de Formule 1-historie is, zal volgend jaar aan zijn negentiende seizoen in de koningsklasse van de autosport beginnen. De 41-jarige Fin maakte in 2001 al zijn debuut in de sport en stond al 322 keer aan de start van een Formule 1-race.

"Ik zie hier niet zijn als ik niet in dit team en waar we toe in staat zijn zou geloven", aldus Raikkonen. "Dit team stelt hard werken boven mooie praatjes, en dat past wel bij mijn stijl. Ik kijk uit naar volgend jaar en hoop dat we met het team de stap naar voren kunnen maken."

Giovinazzi krijgt het vertrouwen

De wereldkampioen van 2007 krijgt volgend jaar opnieuw gezelschap van Antonio Giovinazzi, die in 2021 aan zijn derde volledige Formule 1-seizoen begint bij Alfa Romeo. De Italiaan is blij met het vertrouwen dat het team in hem heeft.

"We hebben samen al wat goede resultaten behaald en ik heb mijn steentje bijgedragen om het team vooruitgang te laten boeken, maar de weg die voor ons ligt is nog lang en we willen samen nog veel meer bereiken. Volgend jaar blijft veel hetzelfde, dus alles waar we nu aan werken zal volgend jaar ook tellen. We zijn klaar om alles te geven."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Alfa Romeo verlengt samenwerking met F1-team Sauber

Schumacher op weg naar Haas

Donderdag werd al bekend dat ook titelsponsor Alfa Romeo blijft in 2021. Lange tijd werd verwacht dat Formule 2-klassementsleider Mick Schumacher volgend jaar door Ferrari gestald zou worden bij het team van Alfa Romeo. Het team gaf echter de voorkeur aan een ongewijzigde line-up, waardoor Schumacher volgend jaar zo goed als zeker zijn F1-debuut zal gaan maken bij het team van Haas, het andere klantenteam van Ferrari.

Football news:

Napoli spelers kwamen in t-shirts met Maradona ' s naam en nummer 10 voor de Europa League wedstrijd
Daniele Bonera: Milan is blij met het spel met Rijsel en betreurt het resultaat
Neymar op Maradona: u zult altijd in onze herinnering blijven. Voetbal is u dankbaar
Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn. Showsport lezers nemen afscheid van Maradona
Napoli fans hielden een vuurshow voor het stadion ter nagedachtenis aan Maradona
Maradona tekende documenten over balsemen en exposeren. De familie wist niet dat ex-Argentina striker Diego Maradona stierf aan een hartstilstand op 25 November. Volgens de journalist Hernan Castillo heeft de voetballer documenten ondertekend waarin staat dat hij na zijn dood moet worden gebalsemd en tentoongesteld. Er zij op gewezen dat de familie van Maradona dit pas in de laatste uren ontdekte en verrast was. Daarover is nog geen besluit genomen. Op dit moment vindt in het presidentieel paleis in Buenos Aires een afscheidsceremonie voor Maradona plaats. Het lichaam wordt in een gesloten kist gelegd
Zorc over de toekomst van Nederland: we hebben lange termijn plannen met hem