logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Radio-dj Tom Mulder (72) overleden

Mulder was onder meer werkzaam bij Radio Veronica en Radio 10 Gold. In 2004 ontving hij een Marconi Award voor zijn werk.

Radio-dj Tom Mulder is op 2 januari op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt radiomaker Erik de Zwart donderdag via Twitter. Mulder was tijdens zijn leven onder meer werkzaam bij Radio Veronica en Radio 10 Gold. Hij kreeg in 2004 een Marconi Award voor zijn hele oeuvre.

Mulder begon zijn carrière in 1969 bij Radio Veronica. Daar presenteerde hij enkele jaren het ochtendprogramma Ook Goeiemorgen. In 1973 stapte hij over naar de TROS, waar hij onder het pseudoniem Klaas Vaak het programma Vaak ‘s Ochtends maakte. Bij de TROS was hij ook op televisie te zien. Zo had hij een rol in Ren je rot en presenteerde hij in 1983 het programma Ter land, ter zee en in de lucht. In 1991 tekende Mulder bij Radio 10 Gold, waar hij naast dj ook programmadirecteur werd.

Mulder werd in augustus 2004 getroffen door een hersenbloeding. Hij herstelde hiervan en in april 2006 was hij korte tijd weer op de radio te horen. In november dat jaar werd zijn contract beëindigd.

Themes
ICO