Netherlands

Radio-dj Tom Mulder (72) overleden

Mulder was onder meer werkzaam bij Radio Veronica en Radio 10 Gold. In 2004 ontving hij een Marconi Award voor zijn werk.

Radio-dj Tom Mulder is op 2 januari op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt radiomaker Erik de Zwart donderdag via Twitter. Mulder was tijdens zijn leven onder meer werkzaam bij Radio Veronica en Radio 10 Gold. Hij kreeg in 2004 een Marconi Award voor zijn hele oeuvre.

Mulder begon zijn carrière in 1969 bij Radio Veronica. Daar presenteerde hij enkele jaren het ochtendprogramma Ook Goeiemorgen. In 1973 stapte hij over naar de TROS, waar hij onder het pseudoniem Klaas Vaak het programma Vaak ‘s Ochtends maakte. Bij de TROS was hij ook op televisie te zien. Zo had hij een rol in Ren je rot en presenteerde hij in 1983 het programma Ter land, ter zee en in de lucht. In 1991 tekende Mulder bij Radio 10 Gold, waar hij naast dj ook programmadirecteur werd.

Mulder werd in augustus 2004 getroffen door een hersenbloeding. Hij herstelde hiervan en in april 2006 was hij korte tijd weer op de radio te horen. In november dat jaar werd zijn contract beëindigd.

Football news:

Manchester United presenteerde hun Awards voor het seizoen 2020/21
Ferdinand op Barca fokken: slecht. Ze vertrouwen nog steeds op oudjes
Inter wil Perisic terug, zelfs als Conte in het team blijft. Bayern hoopt de speler te kopen voor minder dan 20 miljoen euro
Rudi Garcia over Lyon ' s kansen tegen city: de kwartfinales lieten zien dat de favorieten ook verslagen kunnen worden
CSKA ging akkoord met een vijfjarig contract met Fuchs. De overdracht wordt geschat op 7-10 miljoen euro
Ferdinand over Messi in Barca: wil hij blijven, gezien de resultaten en de prestaties van het team? Heeft hij tijd om te wachten?
Het zou me niet verbazen als Pochettino binnen drie dagen wordt benoemd. Ex-Barca winger Carrasco in de nieuwe coach van de club