Netherlands

Radicale islamieten van NIDA: PVV-motie over bestrijden terrorisme is érger dan bloederige aanslagen in Frankrijk

De prioriteiten van radicale moslims blijken domweg niet op orde te zijn, zoals we gisteravond ook konden zien tijdens de gemeenteraadsvergadering van Almere. De PVV diende een motie om de terroristische daden in Frankrijk te veroordelen. De op islamitische grondvesten gestoelde partij NIDA vond vervolgens die motie erger dan de bloederige aanslagen zelf.

De recente golf van terroristische aanslagen in Frankrijk houdt ook de Nederlandse gemeentepolitiek bezig. Zo zeer zelfs, dat de PVV in Almere een motie indiende die opriep tot het bestrijden van het radicale islamistische gedachtengoed dat ten grondslag ligt aan het uitvoeren van onthoofdingen en steekpartijen. De motie kreeg in ieder geval steun van de VVD.

Dat schoot in het verkeerde keelgat van NIDA, die zo’n politiek – en hoogstwaarschijnlijk zonder gevolgen te blijven – tekstje zelfs erger noemt dan onthoofdingen en moordpartijen. Raadslid Hassan Buyatui verklaart:

“Dat PVV gevaar vormt voor onze samenleving is niet nieuw. De radicale opvattingen van PVV die fundamenteel tegen onze grondwet indruisen, liegen er bepaald niet om! Wie doet zo iets? Een fascist, zonder respect voor onze democratie!”

PVV-raadslid Toon van Dijk noemt NIDA daarop “levensgevaarlijk” en de VVD zegt: “Walgelijk en gevaarlijk. Dit is echt niet oké!”

Het is niet voor het eerst dat NIDA haar ware gezicht laat zien na aanleiding van de terroristische aanvallen in Frankrijk: in Rotterdam riep raadslid Nourdin el Ouali op tot het verwelkomen van radicale islamistische clubs die zich schuldig hebben gemaakt aan de hetze tegen leraar Samuel Paty, die uiteindelijk tot zijn dood leidde.

Verder raakte Hassan Buyatui zelf al eerder in opspraak toen hij zijn god aanriep (“Takbir!”), omdat het college van burgemeester en wethouders in zijn stad was gevallen.

Football news:

Juve zal spelen met Genua, Inter tegen Fiorentina, Milaan-Torino en andere paren van de 1/8 finale van de Italiaanse Cup
Musa over Sheffield: Ik wil op het hoogste niveau spelen, met alle respect voor deze club, want Striker Ahmed Musa heeft commentaar gegeven op een mogelijke verhuizing naar Sheffield United. Ik begrijp niet waarom dit verhaal begon, ik besteed geen aandacht aan geruchten en roddels. Met alle respect voor deze club, Ik verliet Saoedi-Arabië om mijn carrière op het hoogste niveau voort te zetten. Hij zei: Voorwaar, Ik ben vastbesloten dat te doen. Eerder werd gemeld dat agenten de speler boden aan Newcastle, crystal Palace, West ham, Burnley en Sheffield United
Beta ' s op PSG en Manchester City: ze betalen hun salaris uit olie en gas, niet uit hun inkomen. De voorzitter van de Liga, Javier Tebas, sprak over de invloed van PSG en Manchester City op het wereldvoetbal. De salarissen in het Europese voetbal zijn met 15 procent gestegen als gevolg van het feit dat deze clubs niet betalen uit hun inkomen, maar uit het geld dat zij ontvangen uit olie en gas. Ze hebben meer sponsors dan Real Madrid, Barcelona en Manchester United, maar ze hebben geen eigen merk. Hun salaris is veel hoger dan hun inkomen. Zij moeten gedwongen worden hun salaris te verlagen, want dit wordt een groot probleem voor het Europese voetbal. Hun sponsors dopen zei Tebas
Cherysjev traint niet met Valencia. De club meldde een geval van coronavirus in het team
Vedomosti lanceert een sportwebsite met een focus op de zakelijke kant. De printversie zal ook
De voorzitter. - aan de orde is het gecombineerd debat over de volgende verslagen: Wil je panettone eten? Er is nog veel werk aan de winkel. Maar als ik panettone niet zing, is dat omdat ik het niet verdien. Werkt het team tegen je? Het is een stomme vraag, zei Conte
Marcelo Bielsa: Maradona was een kunstenaar. Hij zal ons idool