Netherlands

Rabobank stopt met kluisjes in bank waar kluisjesroof plaatsvond

Foto: ANP

Rabobank sluit de kluisjes in een filiaal in Oudenbosch per 1 april voorgoed. Op die vestiging vond bijna twee jaar terug nog een spectaculaire kluisjesroof plaats waarbij voor miljoenen euro’s aan waardevolle spullen werd buitgemaakt.

Volgens een woordvoerster van Rabobank staat het besluit los van de roof, zo bevestigt ze na berichtgeving door Omroep Brabant. Rabobank merkt al langer dat bij klanten de vraag naar het huren van een kluisje terugloopt. Vandaar dat verschillende lokale Rabobanken al waren begonnen met het afbouwen van de dienst. Nu heeft Rabobank West-Brabant-Noord besloten om er mee te stoppen.

Twee beveiligers zijn vorig jaar veroordeeld tot vier jaar cel vanwege hun rol bij de kluisjesroof in het weekend van 2 en 3 maart 2018. Volgens de rechter waren ze schuldig aan het medeplegen van de roof, omdat ze twee oud-collega’s hielpen de bank binnen te komen. Ze manipuleerden onder meer het alarm. Die twee andere mannen zaten daardoor 24 uur in het bankgebouw en namen voor in totaal zeker 8,5 miljoen euro aan bijvoorbeeld sieraden mee in zes grote vuilniszakken. Ze zijn waarschijnlijk gevlucht naar Kroatië en Turkije.

Football news:

Bartomeu-Suarez: Ik wil een afscheidswedstrijd organiseren. Barcelona zal altijd uw thuis zijn
Arsenal is geïnteresseerd in Jorginho
PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur
Gotze op de verkeerde beslissing om terug te keren naar Borussia: de dingen gingen niet zoals ik verwachtte
Fans vonden het absoluut sensationeel dat een footballspeler op een trein kon stappen. En deels omdat hij kon lezen. De Noorse uit de Premier League vernietigt mythes