Netherlands

Raadslid Nieuwe Pekela gaat van politiek naar journalistiek

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

[email protected]

Vacatures & advertenties

[email protected]

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.

Pim Siegers, SP-politicus en raadslid in de gemeente Nieuwe Pekela, verruilt eind van het jaar de politiek voor de journalistiek. Na vijftien jaar als gemeenteraadslid gaat hij aan bij het Dagblad van het Noorden aan de slag als verslaggever, waarbij hij zich gaat richten op de provincie Drenthe.

Dat maakt Siegers (34) bekend op Twitter en in een brief aan de gemeenteraad. Siegers, die journalistiek studeerde, was in 2005 een van de oprichters van de SP-afdeling in zijn gemeente.

“Van jongs af aan wil ik de wereld in al haar bijzonderheid verslaan”, aldus Siegers tegenover zijn toekomstige werkgever. “Nu ik die kans krijg, moet ik die grijpen.”

Zijn politieke banden gaan Siegers niet in de weg zitten, denkt hij. “SP is mijn imago, niet mijn identiteit. Aan mij om aan te tonen dat ik oprecht en absoluut onafhankelijk ben, zoals een goed journalist in zijn werk behoort te zijn.”

Football news:

Real begon met Alaves: stomme hand Nacho en wild pass Courtois-opnieuw verslaan
20 patronen van tijden van de Tweede Wereldoorlog gevonden op basis van de Roma
Zidane Ob 1:2 met Alaves: de start van de wedstrijd is de slechtste voor Real Madrid in het seizoen. We hebben geen stabiliteit over de 7 overwinningen van de club in 14 wedstrijden van het seizoen in alle competities.Ik heb hier geen verklaring voor. Vandaag wisselden we goede periodes af met slechte. Wanneer de tegenstander scoort in de derde minuut, wordt alles erg moeilijk. Dit is onze huidige realiteit
Een duidelijke straf! Oh, mijn God. Ramos en Carvajal op de val van Hazard in de wedstrijd met Alaves
Marcelo werd aan het haar getrokken, het was nodig om een 11-meter schot te plaatsen. Er was geen straf op Hazard
Favre Pro 1:2 met Keulen: ze zaten in de verdediging en Borussia had te veel haast. Er waren weinig kansen dat de coach van Borussia Dortmund Lucien Favre de wedstrijd tegen Keulen goed organiseerde. Ze deden de verdediging en deden het goed. We waren een beetje ongeduldig en soms te snel om te handelen
Real Madrid gaf toe na een fout van Courtois op een pas. Forward Alaves scoorde in een leeg net (Real Madrid keeper Thibaut Courtois maakte een productieve fout in de La Liga wedstrijd met Alaves) de Belg probeerde onder druk van forward Lucas Perez zijn partners in het midden van het veld een pas te geven. De bal werd onderschept door Alaves striker Joselu, die in een leeg net scoorde