Netherlands

PZC-hoofdredacteur Arie Leen Kroon vertrekt begin 2021

Hoofdredacteur Arie Leen Kroon vertrekt begin 2021, na veertig jaar bij PZC. | DPG Media

Hoofdredacteur Arie Leen Kroon vertrekt begin volgend jaar bij dagblad PZC, waar hij veertig jaar heeft gewerkt. Hij gaat in februari 2021 met pensioen. Kroon was sinds 2015 hoofdredacteur.

Hij zegt dat het vertrek in de coronacrisis lastig én fijn is.  “Lastig, want in een turbulente tijd met groot nieuws wil je eigenlijk niet weg. Fijn, want onze verhalen zijn belangrijker dan ooit. Mensen willen echt weten wat er speelt en begrijpen wat dat voor hen betekent. Dus de redactie kan vooruit”, stelt Kroon.

Een opvolger voor Kroon is er nog niet. Uitgever DPG Media zegt dat een besluit daarover later wordt genomen en beziet hoe dat in de coronatijd het best kan worden aangepakt.

Directeur/uitgever Erik van Gruijthuijsen zegt dat PZC Kroon schatplichtig is. “Arie Leen laat zien dat goede journalisten niet verslijten. Na zijn zestigste heeft hij de PZC de afgelopen jaren geleid naar een spectaculaire groei online. De positie van de PZC in Zeeland is ijzersterk. Het bereik op digitale kanalen groeit en de krant heeft niets aan gezag ingeboet. Dat is een prestatie, gegeven de kleine omvang van de redactie.”

Football news:

Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test
Barcelona heeft in principe overeenstemming bereikt met de spelers om de salarissen te verlagen. De club zal 122 miljoen euro besparen
Barca presidentskandidaat farre: we moeten Neymar terughalen. Hij wil ook
Maradona ' s zoon nam afscheid van zijn vader: je zult nooit sterven, want Ik zal van je houden tot mijn laatste adem.Diego Maradona Jr., de zoon van overleden voormalig Argentijnse voetballer Diego Maradona, nam afscheid van zijn vader. Je hebt geen idee hoe gelukkig ik met je was... Ik voelde me onoverwinnelijk toen jij er was. Je hebt geen idee hoe erg ik je knuffels zal missen, hoe erg ik de tijden zal missen dat we samen zaten en onze geliefde Napoli zagen spelen! En mijn kinderen? Hoe kunnen ze leven zonder zo ' n liefhebbende grootvader? Ik beloof dat ze je altijd zullen herinneren, je beschermen en trots over hun grootvader spreken. Papa, kapitein van mijn hart, Je zult nooit sterven, want Ik zal van je houden tot mijn laatste adem. Wacht op mij, Ik zal je vinden als mijn tijd komt, want ik heb altijd bij je willen zijn. Omdat de zoon niet bang is voor iets naast zijn vader. Goede reistien van mijn hart. Ik hou van jeMaradona' s zoon schreef op instagram. Maradona is de belangrijkste figuur in het leven van regisseur Paolo Sorrentino. Hij gelooft dat Diego hem gered heeft van de dood en noemt de Argentijn zijn gids naar de wereld van de kunst