Netherlands

PSV zonder Gakpo en Götze tegen FC Volendam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

PSV neemt het dinsdag zonder Cody Gakpo op tegen FC Volendam in de achtste finales van het bekertoernooi. Ook voor Mario Götze en Nick Viergever komt het duel met de nummer 7 van de Keuken Kampioen Divisie nog te vroeg, meldt PSV-trainer Roger Schmidt.

"Vanzelfsprekend is ons doel om de volgende ronde te bereiken", zegt de coach die zijn ploeg zaterdag met 5-3 zag winnen bij Sparta. "Op een enkeling na is mijn ploeg hersteld van de inspanning die we tegen Sparta hebben moeten leveren. Na de laatste training kan ik bepalen welke spelers fit genoeg zijn voor een basisplaats."

Schmidt kent de tegenstander van dinsdag nog niet zo goed, maar dat vindt hij ergens ook niet zo erg. "Met FC Volendam treffen we een ploeg die we niet wekelijks aan het werk zien", zegt hij. "Dat is voor mij één van de charmes van bekervoetbal. Ik weet zeker dat zij zich tot de tanden toe zullen wapenen. In de vorige ronde deed De Graafschap dat en iedereen heeft kunnen zien dat zij het ons lastig gemaakt hebben. Mijn ploeg moet met die omstandigheden om kunnen gaan. Uiteindelijk telt maar één ding: kwalificatie voor de kwartfinale."

Football news:

Andrea Pirlo van Juventus Turijn: Juventus blijft vechten voor de scudetto. We zullen proberen om onze fouten niet te herhalen
Guardiola wil Atalanta verdediger Gozens in de zomer in de stad zien. De club is klaar om Zinchenko (TMW)
Sulser en de Show zal niet worden gestraft voor de woorden van de jury na de wedstrijd tegen Chelsea
David De Gea: Manchester United moet clubs als Chelsea verslaan om trofeeën te winnen
In de atletiek richtten ze een ska-punkband op (de coach is een fan). De voetbal charts zijn al zo druk-we herinneren ons andere spelers-muzikanten
Barcelona is klaar om Griezmann te verkopen voor 60 miljoen euro, maar kan geen kopers vinden (Ok Diario)
Tottenham zal spelen de 1e wedstrijd met Dynamo in Londen, de tweede-in Zagreb