PSV heeft zaterdag Mohamed Ihattaren uit de A-selectie gezet. De Eindhovenaren laten de negentienjarige middenvelder vanaf maandag apart trainen, omdat hij volgens de club een aantal afspraken niet is nagekomen.

PSV meldt niet om welke afspraken het gaat, maar alleen dat de directie Ihattaren daar donderdagmiddag op heeft aangesproken. "Zoals in het verleden eerder is gebeurd", valt er verder te lezen in een verklaring op de eigen website.

"Het clubbelang van PSV staat ten alle tijden voorop. De focus ligt op het kwalificatietraject voor de groepsfase van de Champions League, de Johan Cruijff Schaal en de start van de Eredivisie."

De kans lijkt hierdoor alsmaar groter dat Ihattaren deze zomer vertrekt bij PSV. Hij heeft nog maar een contract voor een jaar en hij reisde eerder deze week al af naar Monaco om met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zijn toekomst te bespreken.

Dat was opvallend, omdat Ihattaren zich een aantal dagen daarvoor ziek had gemeld. Hij miste om die reden de return tegen Galatasaray (1-2-zege) in de tweede voorronde van de Champions League. In de heenwedstrijd (5-1-zege) bleef hij op de bank.