Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PSV wint 2-4 van NEC en loopt uit op AZ in strijd om tweede plek

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Eredivisie PSV won zaterdagavond van NEC, terwijl AZ in eigen huis niet voorbij middenmoter Heerenveen kwam (1-1). PSV loopt zo twee punten uit op zijn concurrent voor de tweede plek.

PSV heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de top van de Eredivisie. De club uit Eindhoven won uit met 2-4 van NEC, waar concurrent AZ eerder op de avond punten verspeelde tegen Heerenveen (1-1). AZ verloor vorige week nog van Twente en doet zo twee weken op rij slechte zaken in de strijd om de tweede plek, die recht geeft op de kwalificatieronden voor de Champions League. PSV staat nu twee punten boven de club uit Alkmaar. De andere concurrent, Ajax, komt morgen uit tegen Go Ahead Eagles.

PSV opende zaterdag in Nijmegen al in de zevende minuut de score, toen Luuk de Jong de rebound van een afstandsschot van Xavi Simons binnenschoot: 0-1. Halverwege de eerste helft kopte PSV-verdediger Olivier Boscagli – die door een ernstige blessure dit seizoen voor het eerst in de basis stond – van dichtbij een vrije trap van Joey Veerman binnen. Na een mooie aanval van Simons en De Jong wist diezelfde Veerman in de 39e minuut zelf ook nog te scoren: 0-3.

Na rust scoorde aanvoerder De Jong opnieuw; zijn achtste in de Eredivisie dit seizoen. Via Oussama Tannane wist NEC vervolgens toch nog wat terug te doen. Eerst in de 59ste minuut, toen hij de bal schitterend in de kruising schoot. En kort voor tijd opnieuw, toen hij wederom fraai scoorde, dit keer uit een vrije trap: 2-4.

AZ-Heerenveen: 1-1

Tijdens de enerverende wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen keek AZ voor eigen publiek lang tegen een achterstand aan. Heerenveen-topscorer Sydney van Hooijdonk zette zijn team al in de vijfde minuut op voorsprong. Hij tikte zijn elfde treffer van het seizoen binnen op een strakke voorzet van linksbuiten Osame Sahraoui, waarna de wedstrijd enkele minuten stillag omdat aanhangers van de Friese club vuurwerk op het veld gooiden.

De wedstrijd golfde vervolgens op en neer en zat vol kansen voor beide teams. Zo raakte AZ-verdediger Sam Beukema kort voor rust de paal. De thuisploeg, die het meeste balbezit en schoten op doel had, kreeg aan het begin van de tweede helft nóg een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Jesper Karlsson zag Heerenveen-keeper Xavier Mous zijn strafschop keren.

Een kwartier voor tijd viel alsnog de gelijkmaker, al had AZ daarbij het nodige geluk. Een schot van de 19-jarige invaller Mexx Meerdink caramboleerde via de hak van Mous in het doel. Heerenveen-verdediger Milan van Ewijk trapte de bal nog weg, maar de videoscheidsrechter greep in: de bal had de achterlijn al gepasseerd. Heerenveen kreeg in de spannende slotfase nog een aantal goede kansen op de 2-1, maar wist die niet te verzilveren.

Heerenveen, dat momenteel achtste staat, ontvangt volgende week FC Volendam. AZ speelt zaterdag opnieuw thuis, tegen Sparta. De week daarop reist de ploeg uit Alkmaar af naar het Belgische Anderlecht voor de kwartfinale van de Conference League.