Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PSV-trainer Van Nistelrooij bezorgd over interesse Chelsea in Madueke

Door onze sportredactie

Ruud van Nistelrooij maakt zich zorgen over de interesse van Chelsea in Noni Madueke. Cody Gakpo vertrok eerder deze transferperiode naar Liverpool en de PSV-trainer wil niet nog een aanvaller kwijtraken.

"Ik weet dat er interesse is, maar als trainer wil je liever je beste spelers behouden", zei Van Nistelrooij vrijdag op een persconferentie, waarbij onder andere het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf aanwezig waren. "Er kunnen situaties ontstaan waarbij clubs met een aanbieding komen, die niet tegen te houden is."

Het is voor het eerst dat Van Nistelrooij spreekt over de interesse voor Madueke, al noemde de trainer daarbij niet de naam van Chelsea. Volgens diverse media zien de Londenaren de twintigjarige Engels jeugdinternational deze winter als serieuze optie.

Als het aan Van Nistelrooij ligt, blijft Madueke bij PSV. Maar dat lijkt niet zeker. "Het is zorgelijk. We moeten kijken of we hem kunnen behouden. Daar hoop ik heel erg op. Daar moeten we alles aan doen."

Ruud van Nistelrooij eerder dit seizoen met Noni Madueke.Foto: Getty Images

Madueke heeft contract tot medio 2025

Madueke maakte in 2019 de overstap van de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur naar PSV en debuteerde begin 2020 in de hoofdmacht. Hij heeft nog een contract tot medio 2025 en dus kan de Eindhovense club een flinke transfersom voor hem vragen.

Voor Gakpo kreeg PSV van Liverpool een recordbedrag dat kan oplopen tot maximaal 50 miljoen euro. De club haalde nog geen vervanger voor de Oranje-international.

Afgelopen dinsdag was Madueke trefzeker in de KNVB-bekerwedstrijd van PSV uit tegen Sparta Rotterdam (1-2). De Eindhovenaren vervolgen het Eredivisie-seizoen zondag met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Eredivisie-speelronde 16

Lees meer over:

PSV Eredivisie Voetbal Noni Madueke